fp-dobrodosli-140

Začetna stran

10.9.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 15.23 sta na cesti v Podgorju, občina Kamnik trčili dve osebni vozili. Posredeovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi ponesrečencev, iz vozila rešili osebo, nudili pomoč policiji, odstranili vozili iz cetišča, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Kamnik so oskrbeli 4 poškoodvane osebe in jih odepljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

9.9.2022 Nesreče v cestnem prometu

V Stahovici pri kamnolomu je osebno vozilo zletelo s ceste, pri tem pa poškodovalo prometno signalizacijo. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in posuli razlite tekočine. Tri osebe v vozilu niso bile poškodovane.

scroll back to top
 

2.9.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 15:39 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na glavni cesti Kamnik - Ločica, Loke pri Kamniku, prišlo do prometne nesreče enega vozila, ki je pristalo v jarku na strehi. Ob prihodu na kraj so gasilci PGD Kamnik zavarovali kraj nesreče, stabilizirali vozilo in pomagali reševalcem NMP Kamnik pri iznosu ene poškodovane osebe do reševalnega vozila. Dve poškodovani osebi sta bili prepeljani v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana. Gasilci so vozilo iz jarka prestavili na kolesa. Na kraju tudi policija.

scroll back to top
 

30.8.2022 Požari v nestanovanjskih stavbah

Gasilci PGD Kamnik in Kamniška Bistrica so posredovali po požaru elektro omarice v objektu na naslovu v Sp. Stranjah. Pred prihodom gasilcev so obiskovalci gostinskega lokala omarico pogasili. Gasilci so omarico pregledali s termovizijsko kamero.

scroll back to top
 

27.8.2022 Požari v kompleksnih industrijskih objektih

Ob 12.33 smo bili obveščeni, da je v biocidni postaji v podjetju v kraju Stahovica zagorela kemikalija. Po prihodu na kraj smo mesto dogodka zavarovali, ob pomoči zaposlenih identificirali lokacijo kemijske reakcije v hali, prepoznali snov ter nadzorovali proces do konca kemijske reakcije. Ob zaključku intervencije smo objekt prezračili, izmerili morebitno prisotnost nevarnih plinov ter z zaposlenimi še enkrat pregledali kraj dogodka, na kraju je bila tudi patrulja policije.

IMG 4383-min 2

scroll back to top
 

7.9.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 16:49 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na cesti proti Dobenem prišlo do prometne nesreče avta in kolesarja. Ob prihodu na kraj so gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik zavarovali kraj nesreče in poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Domžale so poškodovano osebo prepeljali v nadaljnjo oskrbo. Na kraju tudi policija.

scroll back to top
 

31.8.2022 Onesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi

Ob 12:54 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na Miklavčičevi ulici, občina Kamnik, v zraku prisoten vonj po nafti. Gasilci so ob prihodu na kraj opravili pogovor s prebivalci ulice, ki navajajo, da je vonj prisoten samo zunaj in ko zapiha veter. Na bližnjem gradbišču varijo bitumensko hidroizolacijo. Na kraju prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

28.8.2022 Požari na sredstvih cestnega prometa

Ob 13:30 se je v naselju Markovo, občina Kamnik, kadilo iz osebnega vozila. Do prihoda gasilcev PGD Kamnik in Sela pri Kamniku so požar začeli gasiti že navzoči. Gasilci so požar dokončno pogasili ter opravili pregled s termovizijsko kamero. nevarnosti za požar ni bilo več. Vozilo je poškodovano, na kraju je bila prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

25.8.2022 Tehnična in druga pomoč

Obveščeni smo bili, da gospa zaradi izklopa električnega omrežja danes in jutri potrebuje agregat, da lahko priklopi koncentrator kisika. Na samem kraju smo se odločili, da se koncentratorja kisika ne bo priklapljalo na agregat, temveč se za ta namen pusti tlačno posodo s kisikom (200 bar) in regulator. Ker gospa občasno zaradi dihalne stiske potrebuje inhalacije, smo pustili agregat na katerega po potrebi lahko priklopi inhalator. Hčerka je bila poučena o ravnanju z regulatorjem in priklopu agregata. Opozorjena je bila, da mora agregat stati zunaj na terasi in da ga naj uporablja samo v primeru potrebe po inhalatorju. Z reševalci ZD Kamnik je bilo dogovorjeno, da ji dostavijo večjo tlačno posodo kisika.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 2 od 164