fp-dobrodosli-140

Začetna stran

9.10.2022 Nesreče pri nešportnih aktivnostih

Ob 16.33 je v naselju Palovče, občina Kamnik občan med nabiranjem gob padel po strmi brežini in se poškodoval. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in reševalci GRS Kamnik, ki so našli občana, mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Kamnik in ga na marinar nosilih prenesli do ceste k reševalnemu vozilu, kjer so ga reševalci dokončno oskrbeli in ga odpeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

8.10.2022 Pogrešane osebe

Ob 13.37 se je na mejnem območju občin Kamnik in Komenda v gozdovih izgubil dementen občan, za katerim se je izgubila sled. Aktivirani so bili gasilci GEŠP PGD Kamnik z enoto za reševanje iz vod s čolnom, PGD Duplica, Križ, Moste, Komenda in gorski reševalci GRS Kamnik, ki so pri kriškem bajerju vzpostavili štab in se razdelili v skupine za preiskovanje terena. Posredovalo je tudi več policistov, Helikopter Letalske policijske enote, brezpilotnik iz PGD Kamnik in lokalni lovci. Osebo so po več urah našli na območju Podgorja v občini Kamnik nepoškodovano in jo predali svojcem. V času intervencije je bilo aktivirano tudi PGD Šmarca za zagotavljanje pripravljenosti za sočasne intervencije. Na iskalni akciji je skupaj sodelovalo 74 oseb, od tega 56 gasilcev, 10 pripadnikov policije in 8 pripadnikov GRS Kamnik.

IMG 1450-min 1

scroll back to top
 

7.10.2022 Delovne nesreče

Ob 12.22 je na Bevkovi ulici v občini Kamnik občan padel s strehe. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so nudili pomoč poškodovanemu občanu do prihoda reševalcev NMP Domžale. Reševalci NMP Domžale so poškodovanega občana oskrbeli in ga odpeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

5.10.2022 Tehnična in druga pomoč

Ob 10:41 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na parkirišču trgovine Eurospin dojenček zaprt v zaklenjen avto. Gasilci so s tehničnim posegom omogočili dostop starša do otroka.

scroll back to top
 

1.10.2022 Požari na sredstvih cestnega prometa

Ob 7.57 je na križišču v Stahovici, občina Kamnik zagorelo terensko vozili Landrover Defender. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Kamniška Bistrica, ki so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odprli armaturno ploščo in pogasili požar v notranjosti, ter odklopili akumulator. V času intervencije je bila polovična zapora cestišča. Poškodovanih oseb ni bilo, na kraju je bila prisotna tudi policija.

IMG 4788-min

scroll back to top
 

8.10.2022 Delovne nesreče

Ob 13.09 je v naselju Podboršt pri Komendi v občini Komenda prišlo do delovne nesreče pri delu v gozdu. Sekaču je padlo drevo stisnilo noge. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Moste, ki so prišli do poškodovanega, mu nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Kamnik in ga prenesli z gozda do reševalnega vozila.

scroll back to top
 

7.10.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 12:04 smo bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na cesti Kranjski Rak - planina Dol padel motorist in si poškodoval nogo. Ob prihodu na kraj smo gasilci zavarovali kraj dogodka in motorno kolo postavili na kolesa. Poškodovano osebo so reševalci NMP Kamnik prepeljali na nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

IMG-1438

scroll back to top
 

2.10.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 13:40 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je prišlo do padca kolesarja. Ob prihodu na kraj so gasilci zavarovali kraj nesreče in do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč poškodovani osebi.

scroll back to top
 

1.10.2022 Sproščanja nevarnih plinov

Ob 6.20 smo prejeli informacijo, da je v celoti zadimljen objekt Supernove na Duplici pri Kamniku. Do prihoda enote na kraj se je 21 ljudi evakuiralo, dve osebe pa sta bili še v objektu in smo jih rešili. Med pregledom celotnega objekt smo ugotovili povišano koncentracijo ogljikovega monoksida, zato je policija zaprla celotno območje trgovskega centra ter onemogočila prihod ostalih na območje. V preiskavi je bilo ugotovljeno, da so delavci preko noči prenavljali trgovino v centru, kjer so za rezanje plošč uporabljali naprave z notranjim izgorevanjem, kar je posledično povečalo koncentracijo nevarnih plinov ter zaradi neustrezne zaščite zadimilo celoten objekt. Ob 8.30 je raven koncentracije zaradi intenzivnega mehanskega prezračevanja s strani gasilskih enot padla na dopustno, zato smo skupaj s policijo, varnostno službo in upravljalcem objekta trgovski center odprli.

20221001 083226-min 2

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 7 od 171