fp-dobrodosli-140

Začetna stran

13.6.2022 Onesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi

Ob 19.40 so v naselju Suhadole v občini Komenda občani opazili onesnaženo reko in poginule ribe. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, Moste, Mengeš in mobilni ekološki laboratorij ELME. Gasilci so pregledali reko Pšato v dolžini cca. 6 km in opazili večjo število poginulih rib. Izvor je bil najden v kraju Komenda in sicer je prišlo do mehanske okvare kanalizacijskega sistema. Vsa fekalna voda je odtekala v reko Pšato. Dežurni delavec komunalnega podjetja Kamnik je zasilno odpravil napako in ročno sprostil kanalizacijske vode. Na kraju so bili prisotni tudi ribiči pristojne ribiške družine. Gasilci so iz vode pobirali poginule ribe in nudili vso tehnično podporo osebju ELME z razsvetljavo kraja dogodka.

scroll back to top
 

11.6.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 17.03 je v Kamniški Bistrici v neposredni bližini piknik centra pri Juriju voznik zapeljal iz makadamske ceste v brežino in ostal ukleščen na boku. Takoj na kraju so vozniku pomagali pripadniki GRS Kamnik, ki so se nahajali v bližini in občani Kamniške Bistrice. Gasilci PGD Kamnik, so zavarovali kraj dogodka, vršili požarno varovanje, vozilo stabilizirali proti prevrnitvi, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik, vozilo z avtodvigalom dvignili iz pod brežine in počistili razlite motorne tekočine. Poškodovani voznik je bil odpeljan v UKC Ljubljana, na kraju so posredovali tudi policisti. V pripravljenosti za morebitno drugo intervencijo so bili gasilci PGD Šmarca.

scroll back to top
 

7.6.2022 Vetrolom

Na RC Kamnik Ločica pri naselju Češčnjice je padlo drevo na cestišče. Ob prihodu PGD Kamnik so gasilci PGD Špitalič drevo že razžagali in odstranili s cestišča. Na kraju je bil prisoten tudi delavec cestnega podjetja.

scroll back to top
 

2.6.2022 Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih

Ob 16:17 smo prejeli obvestilo o prometni nesreči kolesarja. Izvozilo smo z HTRV in 4 člani posadke. Ob prihodu na kraj smo zavarovali mesto nesreče in nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda NMP Kamnik. Po prihodu reševalcev smo pomagali pri oskrbi in prenosu do reševalnega vozila. Kolesar bo prepeljan v UKC LJ. Na kraju je bila prisotna PPP Ljubljana katerim smo nudili asistenco pri ogledu.

scroll back to top
 

1.6.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 18.03 je na območju Marjaninih njiv, v občini Kamnik voznica pri vzvratni vožnji na kolovozni cesti zapeljala iz ceste na strmo brežino. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, nudili pomoč avto vleki in pregledali okolico zaradi iztekanja motornih tekočin.

scroll back to top
 

11.6.2022 Tehnična in druga pomoč

Ob 13.29 so gasilci PGD Kamnik v naselju Jeranovo s pomočjo vrvne tehnike in zahtevnim tehničnim posegom iz visokega drevesa sneli maketo letala in jo nepoškodovano predali lastniku.

scroll back to top
 

4.6.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 21.25 je na Rakovih Ravneh v občini Kamnik terensko vozilo s ceste in se prevrnilo na streho v hudourniški jarek. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, razsvetlili večje področje, nevtralizirali razlite tekočine, nudili pomoč policiji in po koncu ogleda z zahtevnim tehničnim posegom skupaj z dodatnim avtodvigalom avto vleke vozilo dvignili iz jarka in ga naložili na vozilo avto vleke.

scroll back to top
 

2.6.2022 Tehnična in druga pomoč

Ob 13:34 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni o več dni pogrešani osebi, ki naj bi se nahajala v stanovanju stanovanjskega bloka. Gasilci so v stanovanje vstopili preko balkona ter omogočili vstop reševalcem NMP Kamnik in policiji. Oseba v stanovanju je bila odzivna in prepeljana na nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

31.5.2022 Nesreče v cestnem prometu

b 6.12 smo prejeli obvestilo, da je prišlo v Mengšu do naleta treh vozil. Gasilci PGD Mengeš in Kamnik smo mesto nesreče protinaletno in protipožarno zavarovali, izvedli polovično zaporo cestišča, pregledali udeležena vozila ter počistili cestišče. Gasilci PGD Mengeš so nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda NMP Domžale, kateri so osebo odpeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 7 od 164