fp-dobrodosli-140

Začetna stran

15.5.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 14.24 je na Ljubljanski cesti v Kamniku prišlo do prometne nesreče kolesarja in osebnega vozila. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečene osebe in policiji pri usmerjanju prometa. Poškodovano osebo so reševalci NMP Kamnik odpeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

15.5.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 7.32 so v Šolski ulici v Kamniku trčila tri osebna vozila. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorje, posuli razlite tekočine in počistili cestišče.

scroll back to top
 

11.5.2023 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 9:51 smo prejeli obvestilo o dimniškem požaru na Cankarjevi cesti v Kamniku. Gasilci PGD Kamnik so opravili ogled strehe in dimnika. V objektu pa so z termo kamero pregledali ostrejše, dimniško tuljavo in kurišče. Lastnik je še pred prihodom gasilcev izvedel ukrepe za požarno varnost s tem, da je zaprl tuljavo in izpraznil kurišče. Gašenje ni bilo potrebno. Lastniku so svetovali da naroči dimnikarja pred nadaljnjim kurjenjem. O dogodku je bila obveščena tudi policija.

scroll back to top
 

10.5.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 12:40 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče dveh vozil v križišču Kamniška Bistrica - Črna, pri kateri je prišlo do iztekanja motornih tekočin. Ob prihodu na kraj so zavarovali kraj nesreče, posuli razlite motorne tekočine in pomagali pri odstranjevanju vozil s cestišča ter očistili cestišče. Eno osebo so z osebnim avtomobilom peljali v zdravstveno oskrbo.

scroll back to top
 

8.5.2023 Prometna nesreča

Ob 21.38 je voznik z osebnim vozilo zapeljal s ceste, splezal iz vozila in se opotekajoče priplazil do hiše, kjer je poklical pomoč. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so ob izvozu dobili preklic zaradi netočnosti informacij.

scroll back to top
 

12.5.2023 Požari v nestanovanjskih stavbah

Ob 14.35 smo bili obveščeni, da v Loki pri Mengšu gori baraka in zabojniki za smeti. Na kraj dogodka smo izvozili z avto lestvijo in gasilsko cisterno. Po navodilih vodje intervencije smo pripravili napad za gašenje iz avto lestve, vendar le-to ni bilo potrebno, saj se je požar že omejil. Z avto lestvijo smo nudili pomoč pri razkrivanju dela ostrešja ter iskanju manjših žarišč in kriminalistu pri ogledu kraja iz zraka.

scroll back to top
 

10.5.2023 Nesreče z nevarnimi snovmi - ljudje kot neposredni vzrok onesnaženja

Ob 16.43 je bilo na reki Pšati v občini Mengeš opaženo onesnaženje. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš, ki so zavarovali kraj, namestili lovilno - pivna črevesa na gladino Pšate, analizirali snovi v vodi in iskali izvor onesnaženja. Pri pregledu brežine so našli izvor onesnaženja in ugotovili, da je onesnaženje blago, najverjetneje je šlo za čistilna sredstva. Na kraju je bila tudi policija, obveščen pa je bil koncesionar za vzdrževanje kanalizacije JKP Prodnik.

scroll back to top
 

10.5.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 9.27 je v naselju Buč, občina Kamnik, delovni stroj, ki je obtičal v mulju, v potoku začela zalivati voda. Gasilci so s črpanjem vode preprečili zalitje delovnega stroja, pripravili brežino, kjer so podrli drevesa in omogočili vse potrebno za izvlek stroja. S tehničnim posegom so izvlekli delovni stroj na suho in preprečili iztekanje okolju nevarnih tekočin v potok.

scroll back to top
 

Florjanova maša

florjanV četrtek, 4. 5. 2023 smo praznovali god svetega Florjana, zavetnika gasilcev. Po ljudskem izročilu se mu priporočamo za pomoč ob požaru in poplavah. Brez ljubezni do tega poslanstva ni mogoče biti prostovoljni gasilec ali gasilka, saj ko pride klic na pomoč ob nemogoči uri, je treba vstati in iti, takrat ni vprašanj, kdo in zakaj rabi pomoč. Poslanstvo gasilcev in gasilk je pomagati ljudem v nesreči, ne glede na čas in razmere tisti trenutek, ko prejmemo poziv.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 8 od 186