fp-dobrodosli-140

Začetna stran

28.10.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 16:16 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče v kateri sta udeležena osebno vozilo in kolesar. Ob prihodu na kraj so gasilci PGD Kamnik zavarovali kraj nesreče ter do prihoda reševalcev na kraj nudili prvo pomoč poškodovanemu kolesarju, ki so ga reševalci NMP UKC Ljubljana prepeljali v nadaljnjo oskrbo. Na kraju je bila tudi policija.

scroll back to top
 

28.10.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 12:04 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na obvoznici prišlo do prometne nesreče osebnega in tovornega vozila. Gasilci PGD Kamnik so ob prihodu na kraj zavarovali kraj nesreče, posuli razlite motorne tekočine, odklopili akumulator in do prihoda reševalcev NMP Kamnik nudili prvo pomoč poškodovani voznici.

scroll back to top
 

20.10.2022 Požari v kompleksnih industrijskih objektih

Ob 21:26 je bilo javljeno, da se kadi iz skladišča v podjetju v Kamniku. Ob vožnji na mesto je bil ogenj, ki je segal preko strehe, viden že od daleč. Zagorela je proizvodna surovina v silosu v notranjem prostoru. Po pogasitvi manjših žarišč v prostoru je bil požar lokaliziran na območje silosa. S pomočjo avtolestve je bil izveden dostop do gornjega dela silosa preko strehe ter gašenje s penilom. Naknadno je bilo na kraj aktivirano tudi PGD Duplica, zaradi pomoči pri gašenju, razsvetljavi ter zamenjavi moštva. Zaradi preprečitve iztekanja požarne vode v javno kanalizacijo so se zatesnili kanalizacijski jaški. V pripravljenosti v GD Kamnik je bilo PGD Šmarca. Na kraju je ostala patrulja policije ter požarna straža zaposlenih gasilcev.

scroll back to top
 

16.10.2022 Požari v nestanovanjskih stavbah

Ob 12:49 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je v planinskem domu Kamniška Bistrica prišlo do začetnega požara, ki so ga s priročnimi gasilnimi sredstvi že pogasili krajani. Potreben je bil pregled požarišča s termo-vizijsko kamero. Ob prihodu na kraj so gasilci PGD Kamniška Bistrica in PGD Kamnik ugotovili, da je zagorel pralni stroj na podstrešju objekta. Zavarovali so kraj dogodka in pregledali okolico stroja s termo-vizijsko kamero ter odstranili pogoreli stroj. Na kraju prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

12.10.2022 Delovne nesreče

Ob 10:29 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je prišlo do delovne nesreče v pekarni, občina Komenda. Ob prihodu na kraj so bili na kraju že gasilci PGD Komenda in PGD Moste ter NMP Kamnik. Ponesrečeni delavki je še pred prihodom enot na kraj dogodka občan izvlekel roko iz delovnega stroja. Gasilci so poškodovanko oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Kamnik, ki so jo odpeljali na nadaljnjo obravnavo v UKC Ljubljana. Na kraju tudi policija.

scroll back to top
 

24.10.2022 Sproščanja nevarnih plinov

Ob 13:01 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je v stanovanju z obolelo osebo prisoten vonj po plinu. Gasilci PGD Kamnik so ob prihodu na kraj ugotovili, da so reševalci NMP Kamnik že vstopili v stanovanje k oboleli osebi in prezračili stanovanje. Stanovanje so pregledali z detektorjem nevarnih plinov in le teh niso zaznali.

scroll back to top
 

19.10.2022 Tehnična in druga pomoč

Ob 11:04 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da v naselju Šmartno v Tuhinju pogrešajo krajana, potrebno je odpiranje vrat. Gasilci PGD Kamnik so do prihoda policije na kraj pregledali okolico hiše in notranjost skozi okna. Pred tehničnim posegom gasilcev je krajan sam odprl vrata.

scroll back to top
 

12.10.2022 Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih

Ob 12:58 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je pod vrhom Špica, občina Kamnik, padalec pristal v gozdu. Gasilci PGD Kamnik in GRS Kamnik so z avto lestvijo rešili nepoškodovanega jadralnega padalca in padalo z drevesa.

scroll back to top
 

10.10.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 4.59 je na lokalni cesti Mengeš - Vodice voznik z osebnim vozilom zapeljal iz cestišča. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Mengeš, ki so zavarovali kraj dogodka in na vozilu odklopili akumulator. Voznik je kraj nesreče zapustil.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 6 od 171