fp-dobrodosli-140

Začetna stran

8.7.2023 Nesreče pri športnih, rekreativnih in adrenalinskih aktivnostih

Ob 17.30 je na območju Kamniške Bistrice strmoglavil jadralni padalec na travnato površino. Posredovali smo gasilci PGD Kamnik, ki smo zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik, zaprli cesto, zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe v helikopter. Ekipa HNMP s helikopterjem SV, je poškodovanega odpeljala v UKC Ljubljana, obveščene so bile vse ustrezne službe.

scroll back to top
 

7.7.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 20:22 smo bili gasilci PGD Kamnik obveščeni o padcu kolesarja. Gasilci PGD Kamnik smo zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanca in prenosu do reševalnega vozila.

scroll back to top
 

7.7.2023 Tehnična in druga pomoč

V naselju Vrhpolje pri Kamniku, občina Kamnik se je enoletni otrok zaklenil v osebno vozilo. Gasilci PGD Kamnik so s tehničnim posegom otroka nepoškodovanega rešili iz vozila. O dogodku obveščena tudi policija.

scroll back to top
 

30.6.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 18:23 smo bili obveščeni o padcu kolesarja na pešpoti v Mekinjah. Na javljeni lokaciji poškodovanega kolesarja nismo našli, zato smo skupaj s policijo preiskali širše območje, vendar kolesarja nismo našli.

scroll back to top
 

30.6.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 10.58 smo bili obveščeni o mucku v podvozju avtomobila. Ob našem prihodu mucka ni bilo videti ne slišati. Preventivno smo odstranili plastično zaščito motorja, kjer tudi ni bilo videti in ne slišati mucka.

scroll back to top
 

7.7.2023 Onesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi

Ob 19:33 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je v vodnem zbiralniku v poslovni coni Komenda prišlo do pogina rib. Na kraju so gasilci PGD Moste in PGD Kamnik izvedli hitro analizo vode, ki ni pokazala večjega onesnaženja. Zaradi pogina rib se je aktiviral Ekološki laboratorij z mobilno enoto, ki je ugotovil nizko vsebnost kisika v vodi in bo izvedel nadaljnjo analizo vode. Ribiška družina zadolžena za to območje nima pristojnosti na zbiralniku. Veterinarski inštitut z veterinarsko higiensko službo ne bo izvajal analiz in odvoza rib, ker ni v njihovi pristojnosti. Sanacijo prevzema lastnik zbiralnika.

scroll back to top
 

2.7.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 11.18 so v Keršmančevem parku v Kamniku gasilci PGD Kamnik iz reke Kamniške Bistrice izvlekli dve kolesi ter jih predali policiji.

scroll back to top
 

30.6.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 16.46 smo bili obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče na Kolodvorski cesti v Mengšu. Ob prihodu na kraj smo naredili požarno in prometno zavarovanje, pomagali ponesrečeni osebi do prihoda NMP Kamnik, odklopili akumulatorje ter počistili cestišče. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

Gasilski vikend mladine

mladinski vikend-120-minOd petka, 16.6.2023, do nedelje, 18.6.2023, je na travniku pred PGD Kamnik potekal gasilski vikend mladine PGD Kamnik, katerega se je udeležilo 27 otrok.

V petek popoldan smo se zbrali pred PGD Kamnik, kjer so nas pričakali šotori ter taborniki RBG Kamnik. Hitro smo se namestili po šotorih in začeli spoznavati taborniške igre ter veščine. Postavili smo kurišče, se naučili zakuriti ogenj s kresilom, ter si za večerjo spekli hrenovke in tvist. Po večerji smo ob spremljavi kitare še malo zapeli.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 3 od 186