fp-dobrodosli-140

Začetna stran

24.8.2022 Tehnična in druga pomoč

Ob 9:33 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na jezeru Pristava, občina Mengeš, na sredini jezera ujet labodji mladič. Gasilci PGD Kamnik so se do laboda odpeljali s čolnom, ga rešili iz ribiške vrvice v katero je bil zapleten in prepeljali do obale. Obveščena je bila tudi veterinarska služba, ki je laboda na kraju prevzela in prepeljala na nadaljnjo oskrbo.

IMG 4343-min

scroll back to top
 

23.8.2022 Tehnična in druga pomoč

Ob 20.01 so gasilci PGD Kamnik skupaj z delavci Komunalnega podjetja Kamnik zavarovali okolico podrtega drevesa, ga razžagali ter umaknili s cestišča in le-tega očistili. Na kraju je bila prisotna tudi patrulja policije PP Domžale.

scroll back to top
 

21.8.2022 Prometna nesreča

Ob 21.41 je v Mačkovem kotu na Veliki planini, voznik dostavnega vozila zgrešil pravo pot, zapeljal po vlaki in zdrsnil iz vlake na skalo. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so z dvižnimi blazinami in drugimi pripomočki dvignili vozilo iz nasedlih skal in ga potegnili na cesto. Počistili so cestišče in vozniku zaželeli srečno pot.

scroll back to top
 

13.8.2022 Nesreče ljudi na in v vodi

Ob 19.44 so tuji pohodniki javili, da se pod spodnjo postajo Nihalne žičnice pri reki Kamniški Bistrici nahaja neodzivna oseba. Posredovali so gasilci GEŠP Kamnik(možnost padca v reko Kamniško Bistrico) in reševalci GRS Kamnik, ki so pregledali območje ob reki in Koželjevo pot. Osebe niso našli, so pa ob iskanju našli utrujenega kolesarja, ki je zavračal pomoč. Policija nadaljuje z aktivnostmi, GRS Kamnik bo pregledal še dodatna območja.

scroll back to top
 

6.8.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 10.07 smo bili obveščeni o padcu kolesarja v Zgornjih Stranjah. Po prihodu na kraj smo mesto nezgode protinaletno zavarovali, nudili asistenco ekipi NMP Kamnik pri prenosu poškodovanca v reševalno vozilo ter policistom pri popolni zapori cestišča med preiskavo dogodka. Poškodovani kolesar je bil odpeljan v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

22.8.2022 Onesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi

Ob 13.18 so na čistilnih pregradah na strugi Mlinščica v občini Kamnik opazili poginule ribe, voda pa je bila obarvana močno oranžno. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj, izmerili prisotnost ogljikovodikov, pH vode in druge hitro merljive parametre. Na kraju je posredovala policija in ekološki laboratorij mobilno enoto. Gasilci so sledili onesnaženju gor in dol vodno in odkrili domnevi vzrok v enem izmed industrijskih obratov. Pripadniki ELME so jemali vzorce, tehnično pomoč so jim nudili gasilci. Na kraju so bili prisotni ribiči RD Bistrica Domžale. ki so iz vode pobirali poginule ribe. Vzrok onesnaženja preiskuje policija.

scroll back to top
 

15.8.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 17.23 je na državni cesti Kamnik - Stahovica pri velikem jezu voznik motorja zapeljal iz ceste preko trave v reko Kamniško Bistrico. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik, usmerjali promet, motorno kolo postavili na cestišče, očistili razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji. Poškodovanega motorista so oskrbeli reševalci NMP Kamnik in ga odpeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

12.8.2022 Vetrolom

Ob 17.30 smo prejeli obvestilo, da je pri večstanovanjskem objektu na Steletovi ulici zaradi neurja padlo drevo in zaprlo dostop do zgradbe. Na kraju smo drevo delno razžagali, deblo pa odstranili s pomočjo avtodvigala. Za dokončno sanacijo bodo poskrbeli stanovalci.

scroll back to top
 

6.8.2022 Tehnična in druga pomoč

Ob 8.40 so na Rozmanovi ulici v Kamniku, gasilci PGD Kamnik s pomočjo avto lestve iz strehe objekta rešili zagozdeno muco in jo predali presrečni lastnici.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 3 od 164