fp-dobrodosli-140

Začetna stran

25.6.2022 NESREČE V CESTNE PROMETU

Ob 12:56 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni o prometni nesreči kjer sta bila udeležena motorist in kolesar. Ob prihodu na kraj je bila poškodovana oseba že v oskrbi reševalcev NMP Kamnik. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in do prihoda policije usmerjali promet.

scroll back to top
 

25.6.2022 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 12.46 smo bili obveščeni, da je potrebna pomoč z avtolestvijo pri gašenju večstanovanjskega objekta v Loki pri Mengšu. Na kraj dogodka smo izvozili z avtolestvijo ter večjo gasilsko cisterno in šestimi gasilci. Po prihodu na kraj smo po navodilih vodje intervencije napeljali tlačni B vod za napad preko avtolestve, vendar je bil požar ob pripravi že pod nadzorom. V nadaljevanju smo nudili asistenco pri prevozu opreme in moštva za gašenje na streho. Nudili smo asistenco policij in vodji intervencije pri nadzoru požarišča iz zraka. Pred zaključkom intervencije smo na streho dostavili še material za urgentno prekrivanje strehe.

scroll back to top
 

17.6.2022 Nesreče z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi, prometu

Ob 19.08 smo bili obveščeni, da na parkirišču pri gledališču v Mengšu (Slovenska cesta 32) iz vozila izteka pogonsko gorivo. Skupaj z gasilci PGD Mengeš smo mesto dogodka zavarovali, izvedli požarno varovanje, nastavili lovilno posodo ter mesto nesreče posuli z absorbcijskim sredstvom. Na kraju je posredovala tudi policija, ki bo poiskala lastnika ter ga obvestil o dogodku. Ker je pogonsko gorivo prenehalo iztekati, smo kraj dogodka zapustili.

scroll back to top
 

17.6.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 0.22 je v naselju Kregarjevo v občini Kamnik voznik z osebnim vozilo silovito trčil v most čez potok Bistričica in ostal ukleščen. Vozilo je ostalo delno na mostu, delno se je nagibalo nad potok. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali pred padcem v potok, postavili delovni podest, saj je vozilo viselo nad vodo, z zahtevnim tehničnim posegom iz zverižene pločevine rešili ukleščenega voznika, nudili pomoč reševalcem, policiji, namestili pivnike in črevesa v potok zaradi iztekanja motornih tekočin, nudili razsvetljavo policiji in na koncu z avtodvigalom vozilo dvignili iz mostu. Obveščen je bil tudi dežurni delavec Komunalnega podjetja Kamnik, ki je zavaroval območje mostu, saj je prišlo do popolnega uničenja ograje.

scroll back to top
 

13.6.2022 Onesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi

Ob 19.40 so v naselju Suhadole v občini Komenda občani opazili onesnaženo reko in poginule ribe. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, Moste, Mengeš in mobilni ekološki laboratorij ELME. Gasilci so pregledali reko Pšato v dolžini cca. 6 km in opazili večjo število poginulih rib. Izvor je bil najden v kraju Komenda in sicer je prišlo do mehanske okvare kanalizacijskega sistema. Vsa fekalna voda je odtekala v reko Pšato. Dežurni delavec komunalnega podjetja Kamnik je zasilno odpravil napako in ročno sprostil kanalizacijske vode. Na kraju so bili prisotni tudi ribiči pristojne ribiške družine. Gasilci so iz vode pobirali poginule ribe in nudili vso tehnično podporo osebju ELME z razsvetljavo kraja dogodka.

scroll back to top
 

24.6.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 7.13 smo bili obveščeni o zbitem kolesarju pri Petrolu na obvoznici na Ljubljanski cesti v Kamniku. Pri pregledu lokacij nesreče nismo zaznali. Naknadno smo prejeli informacijo, da je nesreča v Kamniku v bližini glavne avtobusne postaje. Po prihodu na kraj smo mesto nesreče pregledali in ga zapustili.

scroll back to top
 

17.6.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 17.52 je prišlo do padca kolesarke na Liparjevi cesti v občini Mengeš. Na kraj so odšli gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, ki so kolesarki do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč.

scroll back to top
 

16.6.2022 Vetrolom

Ob 15.53 je močan veter odkril del strehe na podjetju ETA v občini Kamnik. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so nevarni del strehe odstranili in preprečili padec na ulico. Za streho bo poskrbel pogodbeni vzdrževalec.

scroll back to top
 

11.6.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 17.03 je v Kamniški Bistrici v neposredni bližini piknik centra pri Juriju voznik zapeljal iz makadamske ceste v brežino in ostal ukleščen na boku. Takoj na kraju so vozniku pomagali pripadniki GRS Kamnik, ki so se nahajali v bližini in občani Kamniške Bistrice. Gasilci PGD Kamnik, so zavarovali kraj dogodka, vršili požarno varovanje, vozilo stabilizirali proti prevrnitvi, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik, vozilo z avtodvigalom dvignili iz pod brežine in počistili razlite motorne tekočine. Poškodovani voznik je bil odpeljan v UKC Ljubljana, na kraju so posredovali tudi policisti. V pripravljenosti za morebitno drugo intervencijo so bili gasilci PGD Šmarca.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 10 od 168