fp-dobrodosli-135

Začetna stran

10.1.2018 Reševanje osebe iz reke

slika6Ob 9.07 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da se v Zgornjih Stranjah oseba nahaja v narasli reki Kamniški Bistrici. Izvozili smo z večjim tehničnim vozilom in šestimi gasilci. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Kamniška Bistrica.

scroll back to top
Več ...
 

9.1.2018 Slavnostna podelitev listin o napredovanjih v čine

2018 01 10 19 00 28 PhotosNa Brdu pri Kranju je v organizaciji Gasilske zveze Slovenije potekala slovesna podelitev listin o napredovanjih v čine visoki gasilski častnik, višji gasilski častnik in gasilski častnik. Slovesnosti sta se udeležila tudi dva operativna člana našega društva in sicer Blaž Galjot in Mitja Kemperle, ki sta napredovala v čin višji gasilski častnik.

scroll back to top
Več ...
 

6.1.2018 Dimniški požar

Ob 16.09 smo bili preko pozivnikov obveščeni o dimniškem požaru v Stahovici. Izvozili smo z GVC 16/25 ter sedmimi člani posadke. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Kamnika Bistrica. Ob prihodu na kraj so gorele saje v dimniški tuljavi stanovanjske hiše. Izgorevanje saj smo nadzorovali, nato pa pregledali okolico s termo kamero in očistili dimniško tuljavo. Prav tako smo lastniku svetovali obisk dimnikarske službe. Intervencija je trajala eno uro, na poziv se je odzvalo 17 gasilcev.

scroll back to top
 

2.1.2018 Iztekanje vode

Šlika1Ob 14.22 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da v poslovne prostore na Ljubljanski cesti v Kamniku teče voda iz zgornjega nadstropja. Izvozili smo z večjim tehničnim vozilom ter sedmimi gasilci.

scroll back to top
Več ...
 

27.12.2017 Novoletno srečanje mladine

IMG-5662Leto je naokoli, zato smo tudi v Prostovoljnem gasilskem društvu Kamnik z mladino za leto 2017 zaključili z rednimi srečanji, se poslovili in si voščili ob prihajajočih dnevih. Otroci in mentorji smo se skupaj zbrali v gasilskem domu in ob skupnem druženju čakali na Dedka Mraza.

scroll back to top
Več ...
 

8.1.2018 Črpanje vode

Ob 16.50 je na Šipkovi ulici v Kamniku pri obnovitvenih delih stanovanjske hiše prišlo do poškodovanja vodovodne cevi. Izvozili smo z vozilom TRV in opremo za črpanje vode. Iz kleti smo s potopno črpalko izčrpali pet kubičnih metrov vode. Na intervenciji, ki je trajala uro in pol, so sodelovali štirje gasilci.

scroll back to top
 

2.1.2018 Prometna nesreča

Ob 21.52 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je v Pšato ob Kolodvorski cesti v Mengšu zapeljalo osebno vozilo. Izvozili smo z obema tehničnima voziloma ter 11 člani posadke. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Mengeš. Skupaj smo kraj nesreče protinaletno zavarovali, voznika varno potegnili iz vozila ter na vozilu odklopili akumulator. Naknadno so na kraj prišli še trije gasilci z vozilom GVGS ter pripeljali drog za dvigovanje vozil. Iz narasle Pšate smo z dvigalom izvlekli vozilo, voznika pa je prevzela ekipa Nujne medicinske pomoči Domžale. Na intervencijo, ki je trajala dve uri, se je odzvalo 21 gasilcev.

scroll back to top
 

29.12.2017 Prometna nesreča

peska1Ob 18.40 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je na Ljubljanski cesti v Kamniku osebno vozilo zbilo peško. Izvozili smo z manjšim tehničnim vozilom ter petimi člani posadke. Do prihoda reševalcev NMP ZD Kamnik smo nudili prvo pomoč poškodovani osebi, zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Na poziv se je odzvalo 11 gasilcev, intervencija je trajala 30 minut.

scroll back to top
Več ...
 

22.12.2017 Prometna nesreča

omv2Ob 22.44 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je na kamniški obvoznici pri OMV črpalki prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Izvozili smo z obema tehničnima voziloma ter enajstimi gasilci. Mesto nesreče smo protinaletno in protipožarno zavarovali, na vozilih odklopili akumulatorja in razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 10 od 117