fp-dobrodosli-135

Začetna stran

22.12.2017 Prometna nesreča

omv2Ob 22.44 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je na kamniški obvoznici pri OMV črpalki prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Izvozili smo z obema tehničnima voziloma ter enajstimi gasilci. Mesto nesreče smo protinaletno in protipožarno zavarovali, na vozilih odklopili akumulatorja in razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom.

scroll back to top
Več ...
 

21.12.2017 Požar kombiniranega vozila

kužna2Ob 4.20 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da na Oševku (Kužni) gori kombinirano vozilo. Izvozili smo z GVC 16/25 ter GVGP-2 in 13 člani posadke. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Nevlje, ki so sodelovali s šestimi člani in GVC 16/25.

scroll back to top
Več ...
 

20.12.2017 Odpiranje vrat

stranje1Ob 10.42 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da policisti potrebujejo pomoč pri odpiranju vrat v Spodnjih Stranjah. Izvozili smo z manjšim tehničnim vozilom in petimi gasilci. S tehničnim posegom smo odprli vrata objekta in omogočili vstop policistom. Intervencija je trajala uro in deset minut, na poziv se je odzvalo 5 gasilcev.

scroll back to top
Več ...
 

19.12.2017 Dimniški požar

dimniski pozar mekinje 9Ob 18.37 smo bili preko pozivnikov obveščeni o dimniškem požaru v Mekinjah. Izvozili smo z dvema voziloma ter 11 člani posadke. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da gorijo saje v dimniški tuljavi. Dimnik smo očistili, pregledali s termo kmaero ter iz peči iznesli gorečo vsebino. Prav tako smo prepovedali nadaljnje kurjenje ker je dimnik puščal ter posledično zadimljal objekt. Na intervencijo, ki je trajala dve uri, se je odzvalo 18 gasilcev.

scroll back to top
Več ...
 

17.12.2017 Prometna nesreča

Ob 14.48 smo bili preko pozivnikov obveščeni o prometni nesreči v Mengšu. Izvozili smo z obema tehničnima voziloma ter 12 člani posadke. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Mengeš. Ob prihodu na kraj smo le-tega protipožarno in protinaletno zavarovali. Na električnem vozilu, zaletenem v drevo, smo odklopili napajanje, nudili pomoč poškodovanima osebama ter nudili pomoč pri nalaganju vozila na vozilo avtovleke. Reševalci NMP Domžale so oskrbeli dve poškodovani osebi. Intervencija je trajala eno uro, na poziv se je odzvalo 18 gasilcev.

scroll back to top
 

20.12.2017 Prevzem podvozja za vozilo TRV

trvV sredo, 20.12.2017, smo prevzeli podvozje na osnovi Mercedes-Benz Sprinter 519 CDI 4x4. Vozilo smo prepeljali k izdelovalcu nadgradenj, kateri bo vozilo v skladu s tipizacijo GZS predelal v tehnično-reševalno vozilo (TRV). Vozilo pričakujemo v operativni uporabi od sredine leta leta 2018 naprej.

scroll back to top
Več ...
 

Namesto državi, podarite gasilcem!

V kolikor bi radi pomagali našemu društvu, lahko to storite takoj, ne da bi vas to kakorkoli »udarilo po žepu«.

Podpre nas lahko vsak vsak davčni zavezanec, ki želi na tak način pomagati PGD Kamnik, zato vas prosimo, da o tej možnosti donacije seznanite tudi vaše sorodnike in prijatelje, ki bi bili pripravljeni nameniti našemu društvu ta del dohodnine. 

Za vašo pomoč se vam iskreno zahvaljujemo!

Povezava do obrazca za namenitev dela dohodnine: Namenitev dela dohodnine PGD Kamnik

scroll back to top
Več ...
 

19.12.2017 Odpiranje vrat

Ob 5.28 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je v stanovanju na Kranjski cesti potrebna pomoč pri odpiranju vrat v stanovanje. Izvozili smo z vozilom HTV in štirimi člani posadke. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da je reševalni ekipi NMP ZD Kamnik uspelo vstopiti v odklenjeno stanovanje. Naše posredovanje ni bilo potrebno. Intervencija je trajala pol ure, na poziv so se odzvali štirje gasilci.

scroll back to top
 

13.12.2017 Prometna nesreča

Ob 15.49 smo bili preko pozivnikov obveščeni o prometni nesreči v naselju Poreber. Izvozili smo z obema tehničnima voziloma ter desetimi gasilci. Kraj nesreče smo protinaletno in protipožarno zavarovali. S tehničnim posegom smo voznika rešili iz vozila ter ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP ZD Kamnik so poškodovanega voznika prepeljali na zdravljenje v KC Ljubljana. Intervencija je trajala eno uro, na poziv se je odzvalo 13 gasilcev.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 9 od 115