fp-dobrodosli-140

Začetna stran

12.7.2022 Tehnična in druga pomoč

Ob 13.55 je prišlo do okvare na kabinski žičnici na Veliko planino. Začela se je akcija prevoza planincev, ki so ostali na planini. Sodelovali so enota GRS Kamnik z tremi vozili pri prevozu so sodelovaii tudi gasilci z terenskimi vozili in sicer PGD Kamnik, Kamniška Bistrica, Šmartno v Tuhinju, Srednja vas, Sela in Zg. Tuhinj. Skupaj so z Zelenega roba do parkirišča Ušivec prepeljali 47 oseb 85 oseb je šlo peš. Torej skupno število je bilo 132 Z parkirišča pa so bili prepeljani z avtobusom do spodnje postaje žičnice. Delo ekip je koordiniral občinski štab CZ Kamnik. Poškodovanih ni bilo.

scroll back to top
 

11.7.2022 Pogrešane osebe

IMG 1090-minOb 17:07 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je pogrešana mlajša oseba, ki naj bi se nahajala v potoku. Gasilci PGD Zgornji Tuhinj in PGD Kamnik so osebo, ki je ostala na vezi z operaterjem, locirali, jo rešili iz potoka in prenesli do glavne ceste ter nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Kamnik.

scroll back to top
 

9.7.2022 Nesreče v cestnem prometu

IMG 1067-minOb 13:24 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na Mali planini padel kolesar in si poškodoval glavo. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in do prihoda reševalcev NMP Kamnik nudili prvo pomoč poškodovani osebi.

scroll back to top
 

7.7.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 7.14 smo prejeli obvestilo, da je na Gmajnici prišlo do trka dveh osebnih vozil. Skupaj z gasilci PGD Moste smo mesto nezgode protinaletno in protipožarno zavarovali, vršili popolno zaporo cestišča, odklopili akumulator na enem vozilu, nudili asistenco avtovleki pri nalaganju vozil ter sanirali po končani intervenciji cestišče. Udeleženi osebi so na kraju dogodka pregledali reševalci NMP Kamnik. Vzrok nesreče preiskuje policija.

scroll back to top
 

6.7.2022 Tehnična in druga pomoč

Ob 15.40 so gasilci PGD Kamnik na Kranjski cesti v Kamniku v večstanovanjskem bloku s tehničnim posegom preko dveh balkonov vstopili v stanovanje in odprli vrata lastnikom, ki jih je zaprl veter.

scroll back to top
 

9.7.2022 Delovne nesreče

Ob 17.21 je v naselju Oševek, občina Kamnik oseba padla iz lestve približno 4 metre globoko. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so osebi nudil pomoč do prihoda reševalcev NMP Kamnik in Domžale, nudili pomoč pri oskrbi poškodovane osebe, pripravili prostor za pristanek helikopterja in nudili pomoč pri prenosu. Poškodovano osebo je reševalna ekipa HMMP oskrbela in s helikopterjem SV odpeljala v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

8.7.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 19.57 smo prejeli obvestilo, da je v kriziscu Kettejeve in Tunjiske ceste vozilo pri vzvratni voznji zapeljalo cez rob skarpe in nevarno obviselo. Na kraju dogodka smo vozilo stabilizirali proti nadaljnjemu premikanju, zaprli obe cesti ter vozilo dvignili s skarpe z avtodvigalom. V nesreci ni bilo poskodovanih, na kraju je bila tudi policija.

scroll back to top
 

6.7.2022 Nesreče v cestnem prometu

Ob 15:53 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je v Zgornjih Stranjah prišlo do prometne nesreče dveh vozil. Ob prihodu na kraj so gasilci ugotovili, da udeležena voznika nista poškodovana. Zavarovali so kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč pri odstranitvi vozil s cestišča in policiji.

scroll back to top
 

26.6.2022 NESREČE V CESTENM PROMETU

Ob 10.02 smo bili obveščeni o trku osebnega vozila in motorista pri glavni avtobusni postaji v Kamniku. Gasilci smo na kraju nesreče dogodek protinaletno in protipožarno zavarovali, oskrbeli površinske rane poškodovanemu motoristu, nudili asistenco avtovleki pri nalaganju motorja ter počistili iztekle motorne tekočine. Motorist bo po potrebi sam poiskal nadaljnjo zdravniško pomoč.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 9 od 168