fp-dobrodosli-135

Začetna stran

23.9.2021 POŽARI V NARAVI

Ob 12.28 so v Stahovici Občina Kamnik zagorele smeti pod stopnišče stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Kamniška Bistrica in Kamnik, ki so požar pogasili, pregledali okolico in zavarovali kraj dogodka do prihoda policije in usmerjali promet.

scroll back to top
 

19.9.2021 TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Gasilci PGD Kamnik so posredovali na Šutni v Kamniku kjer so prenesli obolelo osebo do reševalnega vozila.

scroll back to top
 

15.9.2021 NENAČRTNE MOTNJE Z OSKRBO VODE

Zaradi nizkega nivoja vode v vodnem zajetju Iverje, občina Kamnik, ki z vodo oskrbuje občine Kamnik, Komenda in Vodice, je 15.9.2021 Civilna zaščita občine Kamnik, skupaj s pogodbenimi izvajalci, z gradbeno mehanizacijo zajezila strugo Kamniške Bistrice z namenom dviga vodostaja v vodnem zajetju. Gasilci PGD Kamnik so med 13 in 16 uro vršili dežurstvo v bližini ribogojnice v slučaju da bi prišlo do pogina rib zaradi nizkega vodostaja.

scroll back to top
 

8.9.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 11.12 je padla kolesarka z kolesom na Prešernovi cesti v Mengšu. Gasilci PGD Kamnik in PGD Mengeš so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanke, nudili asistenco policiji. Reševalci NMP Domžale so poškodovanko prepeljali v bolnišnico.

scroll back to top
 

6.9.2021 NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Ob 6.27 je na regionalni cesti Kamnik-Ločica v naselju Zgornji Tuhinj, občina Kamnik osebno vozilo zadelo večjo skalo. Pri tem je prišlo do iztekanja motornega olja. Gasilci PGD Kamnik so preprečili nadaljnje iztekanje motornega olja, posuli cestišče v dolžini 150m, s dvižnimi blazinami dvignili vozilo ter izpod le-tega odstranili večjo skalo in nudili pomoč delavcem avto vleke pri nalaganju vozila. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

scroll back to top
 

15.9.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 16.53 je padla kolesarka na Ljubljanski cesti na Duplici, občina Kamnik. Poleg reševalcev so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so nudili pomoč poškodovanki do prihoda reševalcev na kraj.

scroll back to top
 

12.9.2021 POŽARI V NARAVI

Ob 16.47 je v Šmarci, občina Kamnik, pri plinski postaji gorelo na polju. Gasilci PGD Šmarca in Kamnik so pogasili okoli 200 kvadratnih metrov gorečega strnišča.

scroll back to top
 

8.9.2021 POŽARI V NESTANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 1.21 smo prejeli obvestilo, da v bližini Doma kulture Kamnik gori zabojnik. Po prihodu na kraj smo ugotovili, da je zagorela manjša lesena hiška namenjena aktivnostim v zvezi s covidom ter ladijski (bivalni) kontejner, kjer so se opravljala hitra testiranja (last Uprave za zaščito in reševanje RS). Pogasili smo požar lesene hiške, ki je bila v celoti uničena, ter ladijskega kontejnerja, vključno z inventarjem, ki je bil zaradi hitrega ukrepanja delno poškodovan. V neposredni bližini smo dokončno pogasili še dve drevesi, dve osebni vozili in eno kombinirano vozilo, katera so pred našim prihodom že gasili z ročnimi gasilnimi aparati stanovalci. Odklopili smo tudi akumulatorje. Skupaj z varnostnikom in policijo smo pregledali celoten objekt Doma kulture, saj se je v njem sprožil požarni alarm, vendar posebnosti nismo zaznali. Dogodek preiskuje policija.

scroll back to top
 

5.9.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 10:44 smo bili obveščeni o padcu kolesarja na cesti na Stari grad. Na kraju smo pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi in prenosu poškodovanega kolesarja, zavarovali kraj nesrečče in policistom nudili asistenco. Poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v UKCLJ.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 6 od 149