fp-dobrodosli-135

Začetna stran

24.4.2012 Prometna nesreča

PGD Kamnik Stari gradOb 16.03 nas je dežurni policist Policijske postaje Kamnik obvestil o prometni nesreči na relaciji od odcepa za Stari grad na cesti Kamnik-Palovče proti Staremu gradu. Na kraj dogodka smo odšli z vozilom TRV-2D in 6 gasilci. Voznica osebnega vozila je vozilo, ki se je zagozdilo ob drevo nad strmim pobočjem, že pred našim prihodom zapustila, zato smo s pomočjo avtodvigala potegnili vozilo nazaj na cestišče ter odstranili nanešeno blato. Vzrok nesreče preiskuje policija, intervencija je trajala eno uro, skupaj je sodelovalo 12 gasilcev.

scroll back to top
 

22.4.2012 Zamašena kanalizacija

Ob 17.45 smo dobili preko ReCO 112 zaprosilo s strani stanovalca večstanovanjskega objekta na ulici Matije Blejca za tehnično pomoč pri okvari kanalizacije. Na kraj dogodka je odšlo 5 gasilcev z vozilom TRV, 7 pa jih je ostalo v gasilskem domu v pripravljenosti. Na kraju smo ugotovili, da ne gre za urgenten dogodek, zato smo stanovalcem naročili, naj se obrnejo na ustrezno podjetje, ki bo odpravilo težave s kanalizacijo. Intervencija je trajal pol ure.

scroll back to top
 

16.4.2012 Prometna nesreča

PGD Kamnik BučDanes okoli 11.30 ure smo bili preko ReCO obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče v kraju Buč v Tuhinjski dolini. Na intervencijo smo izvozili z voziloma 04 HTV in 05 TRV-2D ter 10 gasilci. Na kraju smo ugotovili, da je voznica zapeljala s ceste in čelno trčila v drevo ob cesti. Po trčenju je vozilo odbilo nazaj na vozni pas. Pomagali smo reševalcem pri prenosu voznice v reševalno vozilo, odklopili akumulator ter sanirali razlite tekočine. Intervencija je trajala 1 uro.

scroll back to top
 

Preklic velike požarne ogroženosti naravnega okolja

PGD Kamnik nevarnostNa podlagi 4. člena uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Ur. list RS, št. 4/06), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja s 4. aprilom 2012 v občinah na območjih Izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje Koper, Nova Gorica, Postojna, Ljubljana in Kranj. Inšpekcija za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Inšpekcija za gozdarstvo, kmetijstvo in hrano in Policija bodo na teh območjih prenehale izvajati poostren nadzor.

V občinah na območju Izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje Slovenj Gradec, Celje, Maribor, Ptuj, Murska Sobota, Brežice, Novo mesto in Trbovlje do preklica še vedno velja velika požarna ogroženost naravnega okolja. Na teh območjih je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar.

Povezava do odločbe

scroll back to top
 

30.3.2012 Gozdni požar

Malo čez 19 uro smo bili preko pozivnikov obveščeni, da gori v gozdu nad zaselkom Kočevo v Tuhinjski dolini. Na intervencijo smo izvozili z vozili 02 GVC 16/24, 06 TRV in 01 PV -1 ter skupaj 12 gasilci. Na kraju intrvencije smo ugotovili, da gori v predelu gozda na površini cca 1000 m2. Požar smo omejili in pogasili skupaj z gasilci PGD Sela in PGD Srednja Vas. Intervencija je trajala 2 uri.

scroll back to top
 

21.4.2012 Tekmovanje v orientaciji za mladino

PGD Kamnik orientacija 01Danes je v Zgornjem Tuhinju potekalo mladinsko tekmovanje v orientaciji. Iz PGD Kamnik sta se udeležili dve ekipi, ena pionirska in ena mladinska. Proga je bila kar naporna, saj se je srečalo vsega po malem. Otroci so bili deležni tako asfaltne poti, kot tudi gozdne stečine, ob lepem in deževnem vremenu.

scroll back to top
Več ...
 

6.4.2012 Dimniški požar

Ob 19.20 smo bili obveščeni preko ReCO Ljubljana, da je v stanovanjski hiši na Parmovi ulici prišlo do dimniškega požara. Na kraj dogodka je odšlo 6 gasilcev z voziloma PV-1 in GVC 16/24, ki so na kraju s termokamero pregledali stanje ter počakali do popolnega izgoretja saj v dimniku, saj gašenje ni bilo potrebno. Intervencija je trajala 45 minut.

scroll back to top
 

2.4.2012 Gozdni požar

Ob 10.45 smo bili preko pozivnikov s strani ReCO Ljubljana obveščeni, da ob Poti v Rudnik gori podrastje. Že čez dve minuti kasneje pa smo dobili preklici ntervencije, saj je bilo sporočeno, da so požar pogasili že prisotni.

scroll back to top
 

29.3.2012 Izlitje vode

PGD Kamnik voda CankarjevaOb 4.30 smo bili s strani ReCO Ljubljana obveščeni, da v večstanovanjski stavbi na Cankarjevi cesti iz kotlovnice, ki je zgrajena na podstrešju, izteka voda, ki teče po različnih vodih preko stanovanj vse do podzemne garaže. Na kraj dogodka smo odšli z vozilom HTV in skupaj s stanovalci pregledali stavbo ter zaustavili iztekanje vode. Črpanje vode ni bilo potrebno. Stanovalcem smo naročili, naj se za nadaljnje ukrepe dogovorijo s hišnikom oziroma upravljalcem stavbe. Na kraju je bila tudi patrulja policije. Intervencija je trajala 45 minut, skupaj je sodelovalo 5 gasilcev.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja121122123124125126127128129130NaslednjaKonec»

Stran 130 od 134