fp-dobrodosli-135

Začetna stran

2.6.2012 Gasilska vaja »Prometna nesreča z udeležbo avtobusa 2012«

PGD Kamnik vaja avtobus  44Prvo junijsko soboto smo imeli na dvorišču našega društva gasilsko vajo z naslovom »Prometna nesreča z udeležbo avtobusa 2012«. S strani podjetja Kam-Bus smo prejeli odslužen avtobus, ki je služil kot odličen "učen pripomoček" za vadbo taktike in tehnike posredovanja v primeru nesreče z udeležbo avtobusa. Pred samim delom na vozilu, smo imeli kratek teoretičen uvod, v katerem sta poveljnik in pomočnik poveljnika za tehnično reševanje (tudi dolgoletni mehanik v podjetju Kam-Bus) predstavila specifiko nesreč z udeležbo avtobusa ter samo sestavo in posebnosti tovrstnih vozil.

scroll back to top
Več ...
 

20.5.2012 Perovanje na kvadrat

PGD Kamnik Perovanje 10V okviru praznovanja 771 letnice prve omembe imena Perovo v pisnem viru, smo kamniški gasilci, ki domujemo v tem delu Kamnika, za obiskovalce prireditve odprli svoja vrata ter predstavili svoje poslanstvo in tehniko.

scroll back to top
Več ...
 

14.5.2012 Prometna nesreča

PGD Kamnik prometna PotokOb 7.53 je bila dežurna gasilka preko ReCO Ljubljana obveščena, da je v kraju Potok v Tuhinjski dolini prišlo do prometne nesreče ter da je ena oseba ostala ukleščena v vozilu. Na kraj dogodka je odšlo 11 gasilcev z voziloma HTV in TRV-2D.

scroll back to top
Več ...
 

12.5.2012 Vaja" Potres Kamnik 2012"

PGD Kamnik potres 26Danes smo se na povabilo Kinološkega društva Kamnik udeležili prikazne vaje reševalnih psov v okviru praznovanja njihove 30 letnice delovanja. Na vaji, ki je potekala na gradbeni deponiji ŽURBI team na Duplici pri Kamniku, je iz našega društva sodelovalo 6 gasilcev z vozilom TRV-2D.

scroll back to top
Več ...
 

4.5.2012 Sveta maša ob prazniku Sv. Florjana

PGD Kamnik Sv.Florjan 27Danes se je 19 naših članic in članov ter 4 predstavniki mladine udeležilo večerne svete maše v cerkvi Marije Brezmadežne na Šutni ob praznovanju praznika zavetnika gasilcev Svetega Florjana. Zbrani gasilci so se svetniku priporočili za njegovo varstvo na intervencijah ter se spomnili pokojnih tovarišev.

scroll back to top
Več ...
 

8. regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji

PGD Kamnik regijska orientacija 06V soboto, 19.05.2012, je na Primskovem (GZ Šmartno pri Litiji) potekalo 8. regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji.

scroll back to top
Več ...
 

Izobraževanje za vodenje večjih intervencij

PGD Kamnik vodenje intervencij 17V mesecu aprilu je v prostorih našega društva potekal tečaj za vodenje intervencij za slušatelje iz gasilske regije Ljubljana III, katerega se je skupaj udeležilo okoli 30 slušateljev. Iz našega društva se je tečaja udeležilo 8 članic in članov, kot zunanja opazovalca pa sta bila prisotna tudi predsednica Simona Oblak in poveljnik CZ Kamnik mag. Matjaž Srša.

scroll back to top
Več ...
 

5.5.2012 Požar zabojnika za smeti

Ob 23.30 nas je ReCO Ljubljana obvestil o požaru zabojnika za papir na Kajuhovi poti v Kamniku. Na kraj požara so odšli 3 gasilci z vozilom GVC 16/24 in požar pogasili. Ogenj je zabojnik uničil v celoti. Intervencija je trajala pol ure, vzrok požara preiskuje policija.

scroll back to top
 

4.5.2012 Evakuacijska vaja na OŠ Mengeš

Danes smo sodelovali na evakuacijski vaji na Osnovni šoli Mengeš. Na vaji smo sodelovali z vozilom 11 ALK 32, trije gasilci. Na sami vaji smo s pomočjo avtolestve iz višjih nadstropij evakuirali 13 učencev. Vaja je trajala 1 uro.

https://www.youtube.com/watch?v=HlaXecpEh_Q&feature=youtube_gdata_player

 

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja121122123124125126NaslednjaKonec»

Stran 121 od 126