fp-dobrodosli-140

Začetna stran

Predstavitev naše dejavnosti na festivalu Kamfest 2012

PGD Kamnik Kamfest 03V torek, 14.8., in v petek, 17.8., smo se na povabilo organizatorjev poletnega festivala Kamfest udeležili dveh dogodkov, pri katerih smo predstavili svojo dejavnost. V torek smo tako v Samčevem predoru izvedli prireditev z naslovom "Kamnik iz zraka čisto zares!", v petek pa smo v Keršmančevem parku predstavili gasilsko avtocisterno in temeljne postopke oživljanja z uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja. Oba dogodka spadata tudi v okvir javnih prireditev ob praznovanju naše 130 letnice nenehnega delovanja.

scroll back to top
Več ...
 

15.8.2012 Požar zabojnika za smeti

Ob 1.38 smo bili preko ReCO Ljubljana obveščeni, da na Kajuhovi poti, v bližini glasbene šole, gori zabojnik za smeti. Na kraj dogodka sta odšla 2 gasilca z vozilom GVC 16/24 in ostanke zabojnika pogasila. Skupaj so na intervenciji sodelovali trije gasilci, akcija je trajala 20 minut. Vzrok požara preiskuje policija.

scroll back to top
 

10.8.2012 Pozabljena hrana na štedilniku

Ob 18:20 smo bili preko ReCO Ljubljana obveščeni, da se močno kadi iz stanovanja večstanovanjskega objekta na Kajuhovi cesti v Kamniku. Na kraj smo odšli z vozilom GVC 16/24 in tremi gasilci. Po prihodu na kraj so želeli izvesti pregled stanovanja in visokotlačni napad preko okna, vendar jim je med poskusom vloma stanovalec sam odprl okno (predhodno se na zvonenje in klice ni odzval). Skupaj so ugotovili, da je lastnik stanovanja med kuho zaspal, pri čemer se mu je začela na štedilniku smoditi hrana (do požara k sreči ni prišlo). Gasilci so pregledali prostore ter prezračili stanovanje, intervencija je trajala pol ure. Na poziv se je odzvalo 10 gasilcev.

scroll back to top
 

28.7.2012 Pomoč pri zdrsu vozila

PGD Kamnik zdrs KBDanes, malo čez 9. uro zjutraj, smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je pri spodnji postaji nihalke v Kamniški Bistrici voznik zapeljal s ceste in da izteka gorivo iz vozila. Na intervencijo so izvozili 3 gasilci z 04 HTV. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik enoprostorca napravil nepravilen premik vozila in z zadnjim delom zapeljal čez podporni zid, pri tem pa je prebil rezervoar za gorivo. S tehničnim posegom smo dvignili vozilo in ga postavili nazaj na vozišče ter posuli razlito gorivo. Intervencija je trajala 1 uro.

 

scroll back to top
 

21.7.2012 Reševanje psa

PGD Kamnik pes Duplica 01Ob 1.15 smo bili s strani ReCO Ljubljana obveščeni, da se v poslovni coni Stol na Duplici, na višini približno 8 metrov, nahaja pes. Na kraj dogodka so odšli 3 gasilci z voziloma HTV in ALK-32. Po prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je skupina mlajših oseb skupaj z večjim psom pasme bokser splezala na podest novogradnje, katerega pa pes kasneje ni želel zapustiti zaradi domnevnega strahu pred višino.

scroll back to top
Več ...
 

14.8.2012 Eksplozija nevarne tekočine

Ob 10:02 smo bili obveščeni preko ReCO Ljubljana, da je na Ljubljanski cesti na Duplici zagorela uta. O dogodku je bilo obveščeno tudi teritorialno društvo PGD Duplica. Na mesto intervencije smo izvozili z vozilom GVC 16/24 in 3 gasilci, ki pa so ob prihodu na kraj ugotovili, da ne gre za požar, ampak za eksplozijo tekočine, ki je bila shranjena v plastenki, kar je posledično sprožilo močan pok in krajše dimljenje objekta. O ugotovitvi smo obvestili tudi dupliške gasilce, tako da njihov izvoz ni bil potreben. Na kraju so gasilci skupaj z lastnikom pregledali uto ter jo prezračili, nadaljnjo preiskavo dogodka pa so prevzeli policisti. Pri dogodku ni bil nihče poškodovan. Intervencija je trajala pol ure, na poziv se je odzvalo 10 gasilcev.

scroll back to top
 

30.7.2012 Prometna nesreča

PGD Kamnik Vrhpolje 02Danes okoli 12.15 smo bili preko pozivnikov obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti pri kraju Vrhpolje pri Kamniku. Na intervencijo smo izvozili z vozilom 04 HTV, 4 gasilci.

scroll back to top
Več ...
 

27.7.2012 Prometna nesreča

Ob 19.18 smo bili preko pozivnikov s strani ReCO Ljubljana obveščeni, da je pred gasilskim domom v Mengšu prišlo do prometne nesreče, vendar smo že dve minuti kasneje dobili tudi preklic intervencije. Kljub preklicu intervencije, so na kraju nesreče posredovali gasilci PGD Mengeš, ki so zavarovali kraj nesreče in počistili cestišče (vir: SPIN).

scroll back to top
 

18.7.2012 Domnevni gozdni požar

PGD Kamnik domnevni požar Tunjice 04Ob 18.32 nas je občan obvestil, da se v Tunjicah iz gozda močno kadi, vendar da ne ve, kje točno gori in kaj gori. Na kraj dogodka smo odšli z vozilom GVC 16/24 in 3 gasilci. Po določitvi lokacije in prihodu na kraj smo ugotovili, da občan nadzorovano kuri, vendar ni obvestil ustreznih služb o kurjenju v večjem obsegu v naravi, da ne bi prišlo do nepotrebne intervencije. Lastnika zemljišča smo podučili, kako naj ravna v prihodnje v podobnih primerih ter se vrnili nazaj v gasilski dom. Na kraj dogodka so prišli tudi policisti PP Kamnik, intervencija je trajala pol ure.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja171172173174175176177178179180NaslednjaKonec»

Stran 177 od 185