fp-dobrodosli-140

Začetna stran

16.6.2012 Obisk predstavnikov Trofaiach-a

PGD Kamnik predstavitev Trofaiach 14Na današnji dan so nas v sklopu obiska Kamnika obiskale svetnice in svetniki, na čelu s podžupanjo ter še nekaterimi predstavniki občinske uprave, iz pobratene avstrijske občine Trofaiach. Avstrijskim gostom, katere so spremljali predstavniki kamniške Občine, smo predstavili zgodovino društvo, našo organiziranost ter opremljenost, za zaključek pa smo jih povabili na ogled soseske iz zraka s pomočjo avtolestve.

scroll back to top
Več ...
 

15.6.2012 Odpiranje vrat

Ob 23.40 smo bili preko ReCO Ljubljana obveščeni, da občanka iz stanovanja v večstanovanjski zgradbi na Steletovi ulici kliče na pomoč ter da so na kraj poslali že policijo ter reševalce in da bo verjetno potrebna tudi naša pomoč. Na kraj dogodka je odšlo 5 gasilcev z vozilom HTV ter s tehničnim posegom odprlo vhodna vrata ter s tem omogočilo vstop v stanovanje reševalcem in policistom. Intervencija je trajala pol ure.

scroll back to top
 

6.6.2012 Odpiranje vrat

Ob 21:40 smo bili obveščeni, da se je v stanovanje večstanovanjske zgradbe na Zikovi ulici zaklenila mlajša oseba in da se ne odziva na klice sorodnikov. Na kraj je odšlo 5 gasilcev z vozilom HTV. Po pregledu situacije so se odločili, da se v stanovanje v tretjem nadstropju najhitreje pride preko balkona s pomočjo avtolestve, vendar se je kmalu zatem izkazalo, da tovrsten vstop ni možen ZARADI NEPRAVILNO PARKIRANIH VOZIL, KI SO ONEMOGOČALA DOSTOP DO OBJEKTA - PARKIRANJE NA INTERVENCIJSKI POTI. Vodja intervencije se je zato odločil, da vstopijo skozi vhodna vrata stanovanja, kjer je bila nameščena protivlomna ključavnica. S tehničnim posegom so omogočili vstop v stanovanje policistom in sorodnikom, intervencija je trajala pol ure.

scroll back to top
 

2.6.2012 Gasilska vaja »Prometna nesreča z udeležbo avtobusa 2012«

PGD Kamnik vaja avtobus  44Prvo junijsko soboto smo imeli na dvorišču našega društva gasilsko vajo z naslovom »Prometna nesreča z udeležbo avtobusa 2012«. S strani podjetja Kam-Bus smo prejeli odslužen avtobus, ki je služil kot odličen "učen pripomoček" za vadbo taktike in tehnike posredovanja v primeru nesreče z udeležbo avtobusa. Pred samim delom na vozilu, smo imeli kratek teoretičen uvod, v katerem sta poveljnik in pomočnik poveljnika za tehnično reševanje (tudi dolgoletni mehanik v podjetju Kam-Bus) predstavila specifiko nesreč z udeležbo avtobusa ter samo sestavo in posebnosti tovrstnih vozil.

scroll back to top
Več ...
 

8. regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji

PGD Kamnik regijska orientacija 06V soboto, 19.05.2012, je na Primskovem (GZ Šmartno pri Litiji) potekalo 8. regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji.

scroll back to top
Več ...
 

9.6.2012 Občinsko gasilsko tekmovanje za mladino

PGD Kamnik obcinsko 2012 01Danes je na Hipodromu v Komendi v organizaciji GZ Komenda potekalo občinsko gasilsko tekmovanje za mladino iz GZ Kamnik in GZ Komenda. Iz našega društva sta se tekmovanja udeležili dve desetini, 1 pionirska in 1 mladinska. Mladinci so zasedli odlično 1. mesto, medtem ko so bili najmlajši predstavniki našega društva 10.

scroll back to top
Več ...
 

5.6.2012 Razlito olje

Malo pred 12. uro nas je občan obvestil, da je prišlo do razlitja hidravličnega olja na Groharjevi ulici 12, Kamnik. Na kraj sta odšla dva gasilca z vozilom 06 TRV. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi počene hidravlične cevi na delovnem vozilu, prišlo do izlitja olja. Gasilca sta z absorbentom sanirala pribljižno 12 m2 cestišča. Intervencija trajala pol ure.

scroll back to top
 

20.5.2012 Perovanje na kvadrat

PGD Kamnik Perovanje 10V okviru praznovanja 771 letnice prve omembe imena Perovo v pisnem viru, smo kamniški gasilci, ki domujemo v tem delu Kamnika, za obiskovalce prireditve odprli svoja vrata ter predstavili svoje poslanstvo in tehniko.

scroll back to top
Več ...
 

14.5.2012 Prometna nesreča

PGD Kamnik prometna PotokOb 7.53 je bila dežurna gasilka preko ReCO Ljubljana obveščena, da je v kraju Potok v Tuhinjski dolini prišlo do prometne nesreče ter da je ena oseba ostala ukleščena v vozilu. Na kraj dogodka je odšlo 11 gasilcev z voziloma HTV in TRV-2D.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja171172173174175176177178179180NaslednjaKonec»

Stran 175 od 181