fp-dobrodosli-140

Začetna stran

7.7.2012 Požar zabojnika za smeti

PGD Kamnik zabojnik Matije BlejcaOb 9.57 smo bili obveščeni o požaru zabojnika za komunalne odpadke na ekološkem otoku poleg Osnovne šole Marije Vera na Duplici. Na kraj požara smo odšli z vozilom GVC 16/24 in 3 gasilci. Po prihodu na kraj smo ugotovili, da je en zabojnik požar že skoraj v celoti uničil, drugega pa ogenj ravno načenja. Delno poškodovan zabojnik smo pogasili, nato pa še preostanek že zgorelega zabojnika. Intervencija je trajala pol ure, skupaj je sodelovalo 8 gasilcev. Vzrok požara preiskujejo policisti.

scroll back to top
 

5.7.2012 Prometna nesreča

PGD Kamnik prometna Koseze 03Ob 14:30 smo bili obveščeni preko ReCO 112, da je na cesti Mengeš - Koseze osebno vozilo znamke BMW zapeljalo s cestišča v obcestni jarek in da reševalci NMP Domžale potrebujejo tudi našo pomoč. Ob 14:33 je na kraj dogodka izvozilo vozilo HTV s 5 člani posadke, za njim pa še TRV-2D in PV-1 s še dodatnimi 6 gasilci. Po prihodu na kraj, smo kraj nesreče protinaletno in protipožarno zavarovali ter na vozilu odklopili akumulator. Preminulega voznika so že pred našim prihodom izvlekli iz vozila. Intervencija je trajala eno uro.

scroll back to top
Več ...
 

27.6.2012 Požar barake

PGD Kamnik baraka Lasna 7Ob 18.18 smo bili preko ReCO Ljubljana obveščeni o požaru lesene lope v naselju Velika Lašna. Na kraj dogodka je odšlo 10 gasilcev z vozili GVC 16/24, GVC 24/50 in TRV. Istočasno so bili o požaru obveščeni tudi gasilci sosednjega teritorialnega društva (PGD Srednja vas), ki so izvozili na kraj dogodka z vozilom GVC 16/25 in 7 člani posadke.

scroll back to top
Več ...
 

3. kvadratlon v gasilskih igrah

PGD Kamnik 2kvadratlon28V soboto, 23.6., s pričetkom ob 10:00 uri, bomo gasilci PGD Kamnik pred našim gasilskim domom organizirali 3. kvadratlon v gasilskih igrah. Gasilci iz gasilskih zvez Kamnik in Komenda se bomo pomerili v štirih atraktivnih gasilskih disciplinah, kjer bomo pokazali svoje operativno znanje in psiho-fizično pripravljenost. Tri discipline se bodo nanašale na gašenje požarov, ena pa se bo dotikala področja tehničnega reševanja. Več podrobnosti o tekmovanju si lahko preberete na tej povezavi, poročilo in slike iz lanskega tekmovanja pa najdete na tej povezavi.

 Vljudno vabljeni na ogled tekmovanja!

scroll back to top
 

16.6.2012 Obisk predstavnikov Trofaiach-a

PGD Kamnik predstavitev Trofaiach 14Na današnji dan so nas v sklopu obiska Kamnika obiskale svetnice in svetniki, na čelu s podžupanjo ter še nekaterimi predstavniki občinske uprave, iz pobratene avstrijske občine Trofaiach. Avstrijskim gostom, katere so spremljali predstavniki kamniške Občine, smo predstavili zgodovino društvo, našo organiziranost ter opremljenost, za zaključek pa smo jih povabili na ogled soseske iz zraka s pomočjo avtolestve.

scroll back to top
Več ...
 

Pozdrav iz Savudrije

30062012321Danes smo iz Savudrije prejeli sončne in vroče pozdrave od naših sedmih mladih dopustnikov (na sliki manjka Blaž, ki je igral pomembno tekmo pri odbojki). Sporočajo, da se imajo super ter da se v soboto vračajo domov zgolj zaradi utrujenosti :-).

scroll back to top
 

23.6.2012 3. gasilski kvadratlon

PGD Kamnik 3.kvadratlon raz 22Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik smo danes pripravili 3. kvadratlon v gasilskih disciplinah, na katerem so v štirih preizkušnjah nastopile trojke operativnih gasilcev. Če je bil prvi kvadratlon pred tremi leti obarvan s športnimi disciplinami in zabavnimi igrami, drugi s športnimi in gasilskimi disciplinami, lahko tokrat zapišemo, da so bile vse štiri discipline izključno z gasilsko tematiko. Na tekmovanje smo povabili vsa gasilska društva iz gasilskih zvez Kamnik in Komenda, odzvala pa so se poleg našega društva še tri in sicer: Duplica, Šmartno v Tuhinju in Srednja vas. Skupaj je nastopilo sedem moških in ena ženska trojka. 

scroll back to top
Več ...
 

17.6.2012 Prometna nesreča

Ob 0.04 smo bili s strani ReCO Ljubljana in NMP Kamnik obveščeni, da je v naselju Ravne pri Šmartnem voznik motornega kolesa po prometni nesreči padel izven cestišča približno 30 metrov po strmem pobočju. Na kraj dogodka je odšlo 10 gasilcev z voziloma HTV in TRV-2D, 3 so ostali v gasilskem domu na dežurstvu. Na kraju nesreče so pomagali reševalcem pri transportu ponesrečenega do reševalnega vozila ter izvajali protinaletno in protipožarno zaščito. Med intervencijo, ki je trajala eno uro, so nudili tudi razsvetljavo.

scroll back to top
 

15.6.2012 Odpiranje vrat

Ob 23.40 smo bili preko ReCO Ljubljana obveščeni, da občanka iz stanovanja v večstanovanjski zgradbi na Steletovi ulici kliče na pomoč ter da so na kraj poslali že policijo ter reševalce in da bo verjetno potrebna tudi naša pomoč. Na kraj dogodka je odšlo 5 gasilcev z vozilom HTV ter s tehničnim posegom odprlo vhodna vrata ter s tem omogočilo vstop v stanovanje reševalcem in policistom. Intervencija je trajala pol ure.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja161162163164165166167168169170NaslednjaKonec»

Stran 165 od 171