Začetna stran Operativa Intervencije

26.3.2021 POŽARI NA TRAVNIŠKIH POVRŠINAH

Ob 13.00 je nad vasjo Prapretno proti Sv. Primožu v občini Kamnik gorela trava in podrast. Požar na površini 20 x 50 m so pogasili gasilci PGD Kamnik, Gozd in Kamniška Bistrica.

scroll back to top
 

22.3.2021 NESREČE Z NEVARNO SNOVJO

Ob 21.44 so v naselju Podgorje v občini Kamnik občani zaznali močan vonj po barvah oziroma lakih. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali širšo okolico, s pomočjo informacijskega sistema izvedli pregled jaškov kanalizacije glavnega voda in pritokov ter odkrili makro lokacijo onesnaženja. Izvedli so teste s eksploziometrom, PH metrom in s testnimi lističi za ogljikovodike. Tekom intervencije je vonj iz jaškov upadal. Posredovali so dežurni delavci komunalnega podjetja Kamnik. ki so sprali jaške na več odsekih. Med pranjem je bilo na lokaciji zaznati izrazit vonj po barvah oziroma lakih. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

11.3.2021 POŽARI V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 17.22 smo bili obveščeni o dimniškem požaru v Motniku. Posredovali so gasilci PGD Motnik in PGD Kamnik, ki so ohladili in očistili dimnik, opravili pregled s termo kamero ter lastnika napotili na pristojnega dimnikarja. Materialna škoda ni nastala.

scroll back to top
 

4.3.2021 DELOVNE NESREČE

Ob 9.28 smo bili obveščeni o delovni nesreči s traktorjem v naselju Laniše v občini Kamnik. Posredovali so gasilci PGD Kamnik ,ki so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega občana.

scroll back to top
 

26.2.2021 TEHNIČNO REŠEVANJE

Ob 13.43 smo bili reko centra 112 obveščeni, da se je na Jakopičevi ulici na parkirišču v predel motornega vozila zagozdil mucek. Mucka smo brez tehničnega posega na vozilu rešili.

scroll back to top
 

22.2.2021 ISKANJE POGREŠANIH OSEB

Ob 8.36 se je v Kamniku pričela iskalna akcija za že več dni pogrešano osebo. Na kraj smo poslali gasilce PGD Kamnik, reševalce GRS Kamnik in obe skupini za iskanje pogrešanih s psi SIP KZS in ZRPS. Preiskali so območje proti Starem gradu, proti Tolsti gori in proti Zgornjim Palovčam, vendar pogrešanega niso našli

scroll back to top
 

6.3.2021 POŽARI V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 18.51 se je v naselju Mekinje, občina Kamnik, zaradi dima pri uporabi žara na balkonu, v stanovanju sprožil požarni alarm. Gasilci iz PGD Kamnik so opravili meritev prisotnosti plinov in prezračili stanovanje. Ena oseba se je nadihala dima in so jo v oskrbo prevzeli reševalci NMP Kamnik.

scroll back to top
 

2.3.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 9.50 je pohodnica na Sv. Primož, občina Kamnik opazila osebno vozilo približno dvajset metrov pod cesto. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so na kraju ugotovili, da je v vozilu ukleščena oseba. Gasilci so stabilizirali vozilo ter s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila ter ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Kamnik so poškodovanca odpeljali v bolnišnico.

scroll back to top
 

25.2.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 15.29 je na cesti Kamnik - Črnivec prišlo do čelnega trčenja dveh vozil. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so ob prihodu na kraj zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanca, stabilizirali vozila, odklopili akumulatorje, preprečili nadaljnje iztekanje tekočin iz vozil, nevtralizirali iztekle tekočine, usmerjali promet, postavili vozilo na kolesa in ga odstranili s cestišča. Ponesrečeni osebi je NMP Kamnik prepeljal v UKC Ljubljana.

images/UserUpload/images/20210225_155454.jpg     images/UserUpload/images/56561.jpg

scroll back to top
 

5.3.2021 POŽAR V NESTANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 3.27 so v skladišču velikosti 30 x 10 m zagorele pnevmatike in ostal plastični material. Posredovali so gasilci PGD Šmarca in PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, preprečili širitev požara na sosednji objekt, pogasili požar s penilom in razsvetljevali kraj dogodka. Pogorel je material in šotor na površini 10 x 10 m.

scroll back to top
 

27.2.2021 POŽAR V NARAVI

Ob 23.38 je prišlo do požara na skladovnici drv v naselje Praproče. Posredovali so gasilci PGD Šmartno v Tuhinju in PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka in požar omejili in pogasili.Pogorelo je cca 5 kubičnih metrov drv.
alt

scroll back to top
 

25.2.2021 TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Ob 13.32 je bilo javljeno, da se v stanovanju nahaja obnemogla oseba. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so po navodilih policije odprli vrata v stanovanje

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 7 od 92