Začetna stran Operativa Intervencije

28.5.2021 POŽAR NA ELEKTROENERGETSKEM VODU

Ob 16.01 je v naselju Žale v občini Kamnik gorela napeljava visokonapetostnega elektro voda. Posredovali so gasilci, ki so zavarovali kraj in počakali do prihoda dežurnega električarja, ki je zagotovil brez napetostno stanje nato pa požar na specialnem VN kablu pogasili.

scroll back to top
 

24.5.2021 POŽAR V NESTANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 19.14 je na Kovinarski ulici v Kamniku v industriji Titan Livarna prišlo do padca transportne posode s talino (1800°C) na postrojenje. Padec je povzročil izliv taline in večjo poškodbo strojev ter zanetil več požarov. Ob padcu je 2 delavca močno pobrizgala talina. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, s prahom pogasili več požarov po tovarni, nudili pomoč hudo poškodovanim - opečenim delavcem do prihoda reševalcev NMP Kamnik in Ljubljana in nadaljnje nudili pomoč reševalcem pri oskrbi. Pri požaru je prišlo do uničenje hidravličnih cevi in iztekanja hidravličnega olja in požara le tega. Več žarišč so gasilci pogasili s prahom in livarskim peskom. Na kraju so odklopili elektriko, prezračili prostore, zaprli ventil za zrak in evakuirali 10 oseb na prosto. Hudo poškodovana sta dva delavca, eden delavec pa se ja nadihal dima. Poškodovane osebe so reševalci NMP Kamnik in Ljubljana oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana. Nastala je večja materialna škoda na elektro in strojni opremi. Vzroke nesreče preiskuje policija.

scroll back to top
 

7.5.2021 TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Ob 16.05 so gasilci PGD Kamnik s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta. Ob prisotnosti policije smo vstopili v stanovanje, kjer smo našli preminulo osebo.

scroll back to top
 

30.4.2021 POŽARI V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 16.20 je v naselju Perovo, občina Kamnik zagorela mreža električnega talnega ogrevanja pod lesenim podom v kuhinji. Požar se je razširili na štedilnik. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so s hitro intervencijo preprečili širjenje požara, pogasili požar in odstranili leseni del podna, kuhinjske elemente in pregledali objekt s termo kamero. Občanko, ki se je nadihala dima so oskrbeli reševalci NMP Kamnik.

scroll back to top
 

10.4.2021 POŽARI V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 15.21 so v naselju Črna, občina Kamnik zagorele saje v dimniku večstanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Gozd, ki so varovali okolico dimnika dokler saje niso zgorele, iznesli goreč material, pregledali okolico s termo kamero, prebili zamašeno dimno tuljavo in lastniku prepovedali uporabo kurilne naprave do prihoda dimnikarja.

scroll back to top
 

28.3.2021 POŽARI V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 18.10 so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Kamnik in PGD Nevlje so zavarovali kraj dogodka, izpraznili kurišče in objekt pregledali s termovizijsko kamero.

scroll back to top
 

1.5.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Padec motorista na cesti proti Črnivcu, pri odcepu za Sovinjo Peč, občina Kamnik. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanjega motorista in prenosu do reševalnega vozila. Odstranili dele motornega kolesa, ki so odpadli pri trku, odklopili baterijo z motorja, ter preverili in preprečili iztekanje tekočin iz motornega kolesa. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

scroll back to top
 

20.4.2021 POŽARI V NARAVI

Ob 21:41 so zaznali vonj po gorenju umetnih materialov. Na kraju so gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica pregledali okolico in objekt ter ugotovili, da ni prisotnosti nevarnih plinov.

scroll back to top
 

7.4.2021 POŽAR V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 19.41 je v vasi Buč v občini Kamnik zagorelo v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Šmartno v Tuhinju, ki so dimnik pogasili, pregledali in odsvetovali nadaljnje kurjenje.

scroll back to top
 

30.4.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 14.47 je na državni cesti Moste - Vodice vozilo zletelo s ceste. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali nesreče, s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila, nudili pomoč NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanega, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji, in postavili vozilo na cestišče.

scroll back to top
 

15.4.2021 NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Ob 20.08 je v podzemni parkirni garaži prišlo do izlitja nevarne snovi, bencina in olja. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj, nevtralizirali izlitje, izvajali požarno varovanje in prezračili prostor. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

6.4.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 14.27 se je v naselju Šutna, občina Kamnik zgodila prometna nesreča v kateri je bil udeležen motorist. Poleg policije in reševalcev so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik. Nudili so pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanca.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 6 od 92