Začetna stran Operativa Intervencije

1.5.2023 Požari v naravi oziroma na prostem

Ob 1.33 je v naselju Tunjice, občina Kamnik zagorela večja količina palet, nažaganih drv, lesenih kock in metrskih polen (cca 30 m3). Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Tunjice, ki so z več napadi ogenj omejili, pogasili, požarišče prekopali in ga izdatno zalili z vodo, pogasili travo okoli požarišča in drevo. V požaru je nastala večja materialna škoda.

scroll back to top
 

30.4.2023 Požari v naravi oziroma na prostem

Ob 20.47 javljeno, da na Perkovi ulici gori drevo. Na kraju ugotovili, da gori odpadno vejevje ob drevesih. Požar smo pogasili in preventivno razmočili okolico.

scroll back to top
 

30.4.2023 Nesreče ljudi na in v vodi

Ob 17.07 se je v termah Snovik, v naselju Snovik, občina Kamnik utapljal otrok. Prvo pomoč so otroku nudili prisotni občani in reševalec z vode, aktivirana pa je bila enota za reševanje iz vode PGD Kamnik in AED skupina Srednja vas, ki so do prihoda reševalcev nudili pomoč poškodovanemu otroku. Reševalci NMP Kamnik so otroka so oskrbeli in ga odpeljali v UKC Ljubljana, na kraju je bila prisotna policija.

scroll back to top
 

22.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 18.35 se je na RC Kamnik Ločica v naselju Soteska v občini Kamnik zgodila prometna nesreča dveh osebnih vozil z lažjimi poškodbami ene od udeleženk. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet, nevtralizirali izlite tekočine in do prihoda reševalcev nudili pomoč ponesrečenki.

scroll back to top
 

14.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 22:40 sta na krožnem križišču pri Supernovi, občina Kamnik, trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so kraj dogodka protinaletno in protipožarno zavarovali, usmerjali promet in na obeh vozilih odklopili akumulatorja. S cestišča so odstranili iztekle motorne tekočine in reševalcem NMP Kamnik nudili pomoč pri oskrbi ponesrečenke. Nudili so tudi pomoč avto vleki pri nakladanju poškodovanega vozila. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

scroll back to top
 

12.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 13:36 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je na krožišču za Volčji potok avto zbil kolesarja. Ob prihodu na kraj so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanca, ki je bil prepeljan v nadaljnjo oskrbo v UKC Lj, ter pomagali policiji pri usmerjanju prometa.

scroll back to top
 

30.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

b 12.52 je na Šutni, občina Kamnik padla kolesarka in se telesno poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečene osebe v reševalno vozili. Reševalci NMP Kamnik so poškodovano osebo oskrbeli in jo odpeljali v UKC Ljubljana, na kraju je bila prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

19.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 18.12 se je na lokalni cesti Kamnik - Velika Lašna kolesar zaletel v mladoletnega otroka in pri tem padel ter se poškodoval, poškodovan pa je bil tudi otrok. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka in za čas reševanja popolnoma zaprli promet. Reševalci NMP Kamnik so dve poškodovani osebi oskrbeli in ju odpeljali na nadaljnje preiskave. Na kraju je posredovala policija PP Kamnik in PPP Ljubljana.

scroll back to top
 

16.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 21.11 je na regionalni cesti Kamnik-Stahovica pri naselju Spodnje Stranje, občina Kamnik, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Še pred prihodom reševalnih služb sta udeleženca sama zlezla iz vozila. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, nudili prvo pomoč udeležencema, usmerjali promet, odklopili akumulator na vozilu, pomagali delavcem avto vleke pri nalaganju vozila ter počistili cestišče. Reševalci NMP Kamnik so dve poškodovani osebi na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

29.4.2023 Požari v stanovanjskih stavbah

Ob 21.55 so bili gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica obveščeni, da je v stanovanju v večstanovanjski stavbi prišlo do požara in je potreben pregled prostora. V požaru je bila popolnoma uničena kopalnica. Gasilci so s termovizijsko kamero preventivno pregledali prostore, izmerili prisotnost nevarnih plinov, prezračili objekt ter nudili razsvetljavo ter pomoč policistom pri preiskavi vzroka požara. V stanovanju se je v času požara nahajal pes, kateremu je bila nujena prva pomoč, naknadno je bila za pomoč zaprošena veterinarska služba.

scroll back to top
 

17.4.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 19:37 smo prejeli obvestilo o dogodku, da je na cesti Oševek-Briše prišlo do prometne nesreče z udeležbo pešca in motornega vozila. Ob prihodu na kraj smo zavarovali širše območje in nemudoma pomagali poškodovanemu pešcu. Poškodovanemu pešcu je 1 ekipa nudila prvo pomoč druga ekipa pa je izvedla zaporo ceste in preusmerila promet. Po prihodu reševalcev NMP Kamnik smo s tehničnim posegom poškodovanca izvlekli iz vozila v katerem se je nahajal. Na kraj nesreče je prispela tudi patrulja PP Kamnik. Pomagali smo pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Na kraj je zaradi noči bilo napoteno tudi dodatno vozilo z dronom in razsvetljevalnim balonom za pomoč policiji pri ogledu kraja in razsvetljevanjem območja nesreče. Vozilo, ki je zadelo pešca je s kraja nesreče pobegnilo.

scroll back to top
 

14.4.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 7.07 smo bili obveščeni, da se je občanki sprožil SOS gumb za padec in da ne morejo vzpostaviti stika z njo. Na kraju smo posredovali gasilci, ekipa NMP Kamnik in policija. Gospo smo s skupnimi močmi zbudili, da je vrata odprla sama, in pregledali.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 6 od 124