Začetna stran Operativa Intervencije

29.6.2021 POŽARI V NESTANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 2.12 je v naselju Podgorje, občina Kamnik zagorela večja avtomehanična delavnica s stanovanjem v izmeri 325 m2 . Ob prihodu gasilcev je bil požar ostrešja polno razvit. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, Duplica in Šmarca, ki so omejili in pogasili požar večjega objekta, odprli streho, z vodno meglo ohlajali spuščeno stropno konstrukcijo, odprli pločevinasto streho na strešnih oknih, in dokončno pogasili več žarišč. Prekopali so 12 m3 gorečih drv, ki so se nahajala ob objektu. Na kraju je bila tudi policija, ki preiskuje vzrok požara. Stanovanje je delno poškodovano.

scroll back to top
 

25.6.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 22.26 je voznik osebnega vozila zapeljal v obcestni jašek. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom poškodovano osebo iznesli iz vozila. in jo predali reševalcem. Odklopili akumulator in počistili izlite tekočine. S pomočjo dvigala vozilo postavili nazaj na cestišče. Nudili pomoč reševalcem in policiji. Pomoč avtovleki pri nalaganju vozila. Reševalci NMP Domžale so poškodovanca prepeljali v bolnišnico.

scroll back to top
 

25.6.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

V Kamniku na Poti 27 Julija je padel kolesar. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj, nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev ter razsvetljevali kraj nesreče.

scroll back to top
 

23.6.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

V Kamniku pri Lidlu je v rondoju osebno vozilo trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci so zavarovali kraj in odklopili akumulator. Reševalci so poškodovanega voznika pregledali in oskrbeli.

scroll back to top
 

21.6.2021 POŽARI V NARAVI

Ob 9.23 je zagorelo približno 1m2 odpadnega papirja odvrženega na travnati površini na pešpoti ob Kamniški Bistrici v občini Kamnik. Gasilci PGD Kamnik so pogasili tleč papir ter dodobra ohladili okolico.

scroll back to top
 

15.6.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Prometna nesreča v Mengšu. Na kraj nesreče smo posredovali z dvemi vozili (04 in 05). Protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka. Na 2 poškodovanih vozilih odklopili akumulatorje, na cestišču nevtralizirali razlite motorne in akumulatorske tekočine, s cestišča odstranili razbitine ter eno poškodovano vozilo spravili s cestišča na obcestno pot, kjer ga bo prevzela avtovleka. Pomagali reševalcem NMP Domžale pri oskrbi in prenosu ene poškodovane osebe. Policiji smo nudili pomoč pri ogledu kraja nesreče in uredili zaporo ceste z obvozom. Vse aktivnosti potekale v sodelovanju z PGD Mengeš.

scroll back to top
 

24.6.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 9.39 je na cesti Tunjice-Zalog pri Cerkljah, občina Cerklje, pri spustu po strmini padel kolesar in se telesno poškodoval. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli poškodovanca do prihoda reševalcev NMP Kamnik in po prihodu pomagali pri oskrbi.

scroll back to top
 

23.6.2021 NESREČE PRI ŠPORTNIH AKTIVNOSTIH

Ob 16.46 je na treningu gorskega kolesarstva v bližini Streliške ulice v Kamniku padla kolesarka in se poškodovala. gasilci PGD Kamnik so nudili pomoč ekipi NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanke ter jo z nosili prenesli s težje dostopnega terena do reševalnega vozila. Reševalci so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

18.6.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 15.47 sta na državni cesti Mengeš - Moste čelno trčila voznik kombiniranega vozila in tovornega vozila vlačilca. Voznik kombiniranega vozila je po trčenju ostal vkleščen v vozilu. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Mengeš, ki so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili hudo poškodovanega voznika iz vozila, odklopili akumulatorje, vršili požarno stražo, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč NMP Domžale pri oskrbi poškodovanega. Po končanem policijskem ogledu so nudili pomoč avto vleki pri natovarjanju osebnega in tovornega vozila, osebju za odvoz tovornega vozila so z dvižnimi blazinami dvignili vozilo. V času intervencije je bila cesta zaprta za ves promet. Na kraju so bili policisti PP Domžale, PPP Ljubljana Brdo in več vozil NMP Kamnik.

scroll back to top
 

24.6.2021 NESREČE PRI ŠPORTNIH AKTIVNOSTIH

Ob 9.07 je pri planinskem domu Komenda v naselju Podboršt pri Komendi, občina Komenda, padla kolesarka in se poškodovala po glavi. Gasilci PGD Moste in Kamnik so zavarovali kraj dogodka, in v sodelovanju z reševalci NMP Kamnik poškodovanko oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila. Oseba je bila prepeljana v bolnišnico. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

scroll back to top
 

22.6.2021 POŽARI V NESTANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 5.44 se je na Korenovi cesti v občini Kamnik ob industrijskem objektu kadilo iz kanalizacijskega jaška. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Šmarca, ki so na kraju ugotovili da gorijo smeti in cigaretni ogorki v jašku. Manjši požar so pogasili in pregledali okolico.

scroll back to top
 

17.6.2021 POŽAR V STANOVANJSKI STAVBI

Ob 21.48 je na Mengeški cesti v občini Kamnik zagorelo na podstrešju stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Duplica, ki so pogasili požar na podstrešju, prezračili prostore, objekt pregledali s termo kamero, izključili elektriko, zaprli vodo, razsvetlili objekt in nudili pomoč policiji pri ogledu kraja. Po končanem gašenju so s folijo prekrili poškodovano ostrešje. Uničena je oprema za ogrevanje sanitarne vode in 10 m2 ostrešja. Bivalni del je nepoškodovan.

 

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 4 od 92