Začetna stran Operativa Intervencije

7.5.2021 TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Ob 16.05 so gasilci PGD Kamnik s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta. Ob prisotnosti policije smo vstopili v stanovanje, kjer smo našli preminulo osebo.

scroll back to top
 

1.5.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Padec motorista na cesti proti Črnivcu, pri odcepu za Sovinjo Peč, občina Kamnik. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanjega motorista in prenosu do reševalnega vozila. Odstranili dele motornega kolesa, ki so odpadli pri trku, odklopili baterijo z motorja, ter preverili in preprečili iztekanje tekočin iz motornega kolesa. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

scroll back to top
 

30.4.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 14.47 je na državni cesti Moste - Vodice vozilo zletelo s ceste. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali nesreče, s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila, nudili pomoč NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanega, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji, in postavili vozilo na cestišče.

scroll back to top
 

15.4.2021 NESREČE Z NEVARNIMI SNOVMI

Ob 20.08 je v podzemni parkirni garaži prišlo do izlitja nevarne snovi, bencina in olja. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj, nevtralizirali izlitje, izvajali požarno varovanje in prezračili prostor. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

6.4.2021 NESREČE V CESTNEM PROMETU

Ob 14.27 se je v naselju Šutna, občina Kamnik zgodila prometna nesreča v kateri je bil udeležen motorist. Poleg policije in reševalcev so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik. Nudili so pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanca.

scroll back to top
 

22.3.2021 NESREČE Z NEVARNO SNOVJO

Ob 21.44 so v naselju Podgorje v občini Kamnik občani zaznali močan vonj po barvah oziroma lakih. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali širšo okolico, s pomočjo informacijskega sistema izvedli pregled jaškov kanalizacije glavnega voda in pritokov ter odkrili makro lokacijo onesnaženja. Izvedli so teste s eksploziometrom, PH metrom in s testnimi lističi za ogljikovodike. Tekom intervencije je vonj iz jaškov upadal. Posredovali so dežurni delavci komunalnega podjetja Kamnik. ki so sprali jaške na več odsekih. Med pranjem je bilo na lokaciji zaznati izrazit vonj po barvah oziroma lakih. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

30.4.2021 POŽARI V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 16.20 je v naselju Perovo, občina Kamnik zagorela mreža električnega talnega ogrevanja pod lesenim podom v kuhinji. Požar se je razširili na štedilnik. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so s hitro intervencijo preprečili širjenje požara, pogasili požar in odstranili leseni del podna, kuhinjske elemente in pregledali objekt s termo kamero. Občanko, ki se je nadihala dima so oskrbeli reševalci NMP Kamnik.

scroll back to top
 

10.4.2021 POŽARI V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 15.21 so v naselju Črna, občina Kamnik zagorele saje v dimniku večstanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Gozd, ki so varovali okolico dimnika dokler saje niso zgorele, iznesli goreč material, pregledali okolico s termo kamero, prebili zamašeno dimno tuljavo in lastniku prepovedali uporabo kurilne naprave do prihoda dimnikarja.

scroll back to top
 

28.3.2021 POŽARI V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 18.10 so zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Kamnik in PGD Nevlje so zavarovali kraj dogodka, izpraznili kurišče in objekt pregledali s termovizijsko kamero.

scroll back to top
 

20.4.2021 POŽARI V NARAVI

Ob 21:41 so zaznali vonj po gorenju umetnih materialov. Na kraju so gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica pregledali okolico in objekt ter ugotovili, da ni prisotnosti nevarnih plinov.

scroll back to top
 

7.4.2021 POŽAR V STANOVANJSKIH STAVBAH

Ob 19.41 je v vasi Buč v občini Kamnik zagorelo v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Kamnik in Šmartno v Tuhinju, ki so dimnik pogasili, pregledali in odsvetovali nadaljnje kurjenje.

scroll back to top
 

26.3.2021 POŽARI NA TRAVNIŠKIH POVRŠINAH

Ob 13.00 je nad vasjo Prapretno proti Sv. Primožu v občini Kamnik gorela trava in podrast. Požar na površini 20 x 50 m so pogasili gasilci PGD Kamnik, Gozd in Kamniška Bistrica.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 2 od 88