Začetna stran Operativa Intervencije

01.08.2020 Nesreče v cestnem prometu

IMG 7772Ob 14.27 se je v naselju Liplje, občina Kamnik motorist čelno zaletel v vozilo in obležal nezavesten. Naključno mimoidoči gasilci so do prihoda NMP Kamnik in PGD Kamnik nudili pomoč poškodovani osebi. Gasilci PGD Kamnik smo zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik, usmerjali promet, postavili motorno kolo na kolesa, odklopili akumulator na osebnem vozilu, počistili razlite motorne tekočine in požarno varovali kraj nesreče. Dve poškodovani osebi so oskrbeli reševalci NMP Kamnik in jih odpeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
Več ...
 

01.08.2020 Nesreče v cestnem prometu

Ob 10.33 je lokalni cesti v naselju Zajasovnik, občina Kamnik padel motorist in se telesno poškodoval. Posredovali smo gasilci PGD Kamnik, ki smo zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalnega vozila NMP UKC LJ nudili pomoč reševalcu motoristu pri oskrbi poškodovanega, usmerjali promet nudili pomoč policiji, postavili motor na kolesa, počistili razlite motorne tekočine in gorivo ter vršili požarno stražo. Poškodovanega motorista so reševalci RP LJ odpeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

31.07.2020 Nesreče v cestnem prometu

Ob 20.45 je na cesti Vrhovlje - Tunjice, občina Cerklje na Gorenjskem, prišlo do prometne nesreče motorista. Gasilci GARS Kranj in PGD Kamnik smo prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, težje poškodovanim osebam nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Kranj in Kamnik. Gasilci PGD Kamnik smo na kraju nudili razsvetljavo ostalim službam. Na kraju je bila prisotna policija.

scroll back to top
 

30.07.2020 Nesreče v cestnem prometu

2D5EF969-0A64-496B-BB5A-F5DFFB9CF024Ob 14.37 se je na gozdni cesti iz naselja Okrog pri Motniku proti Menini planini zgodila prometna nesreča. Tuji voznik motorja se je na ovinku nagnil in padel. Poleg reševalcev in policije smo posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki smo nudili pomoč poškodovanemu do prihoda NMP, reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanega, odklopili akumulator na motorju. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali na zdravljenje v KC Ljubljana.

scroll back to top
Več ...
 

29.07.2020 Tehnična in druga pomoč

Reševalci NMP Kamnik so ob 16.40 zaprosili za pomoč gasilcev pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila. Na klic smo se odzvali skupaj z gasilci PGD Kamniška Bistrica, vendar so reševalci prenos že opravili s pomočjo mimoidočih pred našim prihodom.

scroll back to top
 

26.07.2020 Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Na makadamski poti od Kamniške Bistrice proti Kokrškemu sedlu je padel kolesar.  Izvozili smo s tehničnim vozilom, vendar naše posredovanje ni bilo potrebno.

scroll back to top
 

31.07.2020 Nesreče v cestnem prometu

 

IMG 5860Ob 14:45 smo med vožnjo na drugo intervencijo naleteli na prometno nesrečo z udeležbo kombiniranega vozila in kombiniranega vozila s cerado. Na kraju smo proti naletno in protipožarno zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na obeh vozilih, posuli in odstranili večjo količino izteklih nevarnih snovi, postavili vozilo nazaj na cesto, pomagali avtovleki pri nalaganju obeh vozil, usmerjali promet ter očistili vozišče, voznika 1 vozila ni bilo na kraju, vendar je pustil dokumente. Promet je bil nekaj časa zaprt v obe smeri.

scroll back to top
Več ...
 

29.07.2020 poplave meteorne vode

Ob 22.42 smo po močnejšem deževju na Žebljarski poti iz kletnih prostorov izčrpali 10 m3 vode.

scroll back to top
 

29.07.2020 Požari na prometnih sredstvih

Ob 3.56 je v Samostanski ulici v Kamniku zagorel osebni avto citroen C3. Požar so pred našim prihodom gasili že tam prisotni, do konca smo ga pogasili gasilci PGD Kamnik z večimi napadalnimi skupinami z IDA ter peno. Vzrok požara preiskuje policija. Vozilo je bilo v požaru uničeno.

scroll back to top
 

31.07.2020 poplave meteorne vode

Ob 14.30 smo bili obveščeni, da v vasi Stebljevek voda ogroža hišo. Izvozili smo skupaj z gasilci PGD Šmartno v Tuhinju. Med vožnjo smo s strani vodje PGD Šmartno dobili obvestilo, da je voda odtekla istočasno pa naleteli na prometno nesrečo dveh kombiniranih vozil.

scroll back to top
 

29.07.2020 poplave meteorne vode

Ob 20.45 je na Korenovi cesti zaradi močnejšega dežja meteorna voda vdrla preko notranjih jaškov v tamkajšnjo tovarno. Voda je po odprtju jaškov odtekla, zaposleni so vodo pobrisali s priročnimi čistilnimi sredstvi. 

scroll back to top
 

27.07.2020 Požari na prometnih sredstvih

Na Samostanski ulici v Kamniku je ob 2.48 gorelo osebno vozilo. Posredovali smo gasilci PGD Kamnik, ki smo pogasili požar ter opravili pregled s termovizijsko kamero. V požaru je bilo vozilo uničeno, poškodovala pa se je tudi fasada večstanovanjskega objekta. Prezračili smo objekt, ki se je med požarom zadimil.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 10 od 92