fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina GASILSKO LETOVANJE SAVUDRIJA 2023

GASILSKO LETOVANJE SAVUDRIJA 2023

IMG 6269-minMladinska sekcija gasilskega društva je srce in prihodnost vsake gasilske organizacije. Da bi mladi gasilci pridobili nove izkušnje ter se povezali med seboj, vsako leto GZ Kamnik organizira mladinsko gasilsko letovanje v Savudrijo.

V soboto, 19.8.2023, se je na letovanje iz našega društva odpravilo odpravilo 9 otrok ter 2 mentorja. Otroci ter mentorja so uživali na plaži ter kopanju v morju. Poleg poletnih radosti pa so otroci svoje gasilsko znanje dopolnjevali z udeležbo na tečajih specialnosti (preventivec, plavalec ter gozdar), pomerili so se v različnih gasilskih disciplinah, ki jih skozi celotno leto vadimo (metanje cevi, hitrostno zvijanje cevi, vozli, hitrostno spajanje cevi na trojak). Poleg gasilskih disciplin smo se z ostalimi društvi iz GZ Kamnik in GZ Komenda pomerili v balinanju, odbojki, nogometu ter med dvema ognjema. Sredi tedna smo se odpravili tudi v mesto Umag ter na izlet z ladjico. Najbolj zabaven je bil zadnji večer, ko so bile na vrsti igre brez meja ter krst novih mentorjev.

Po tednu dni aktivnih počitnic so se otroci veseli vrnili domov. V spominu pa jim bo ostal lepo preživeti teden v družbi ostalih gasilcev ter nove izkušnje o katerih bodo pripovedovali še nekaj časa.

imageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...