fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina 23.4.2022 Orientacija gasilske mladine

23.4.2022 Orientacija gasilske mladine

IMG 1872-minV nedeljo, 23.4.2023, je pod okriljem PGD Gozd potekalo tekmovanje v orientaciji, na kateri je sodelovalo kar 108 ekip iz GZ Kamnik in GZ Komenda. Iz našega društva se je tekmovanja udeležilo 6 ekip, spremljalo pa jih je 8 mentorjev.

Zjutraj smo se zbrali pred PGD Kamnik ter se odpravili proti Gozdu. Najprej smo malo pogledali ostale ekipe, nato pa smo se še sami preizkusili v različnih nalogah. Ekipe pionirje ter pionirk so se pomerili v vaji z vedrovko, v štafetnem vezanju vozlov, poznavanju topografskih znakov ter kompasa, mladinci pa so poleg teh nalog imeli še hitrostno zvijanje C-cevi ter štafetno spajanje cevi na trojak. Po opravljenih nalogah, so se ekipe podale še na orientacijsko progo, kjer so pionirji ter pionirke, v spremstvu mentorja, morali najti 3 kontrolne točke, mladinci pa so se na pot podali sami ter poiskali 5 kontrolnih točk.

Pionirke so dosegle 20. mesto od 27 ekip, pionirji so bili 17., 18. in 22. med 27 ekipami, ekipi mladincev pa sta zasedli 10. in 13. mesto med 26 ekipami.

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...