fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki 18.2.2021 NOVO VOZILO

18.2.2021 NOVO VOZILO

Od četrtka, 18.2.2021 smo v PGD Kamnik bogatejši za novo orodno vozilo za nevarne snovi (OVNS). Vozilo je namenjeno posredovanju ob nesrečah z nevarnimi snovmi in ob množičnih nesrečah.

Nadgradnja je izvedena na podvozju Mercedes Benz Atego 1530 4x4 s posadko 1+2. V vozilu se nahaja oprema za zavarovanje kraja dogodka, primerne zaščitne obleke za delo z nevarnimi snovmi, oprema za lovljenje, tesnjenje in prečrpavanje snovi, oprema za dekontaminacijo ter merilna tehnika. Med novostmi, ki jih je društvo dobilo z vozilom, lahko poudarimo novo centrifugalno črpalko za nevarne snovi, napihljivo enoto za dekontaminacijo posredovalcev, izolirne dihalne aparate z dvojno govorno napravo in vgrajeni visokotlačni čistilec za dekontaminacijo opreme in površin z možnostjo dodajanja dekontaminacijskega sredstva. Za potrebe visokotlačnega čistilca ima vozilo vgrajen tudi rezervoar vode kapacitete 500 litrov.

Novi OVNS je opremljen tudi za primer množične nesreče z večjim številom poškodovancev. V njem se zato nahaja večja količina zajemalnih in transportnih nosil, nahrbtniki za prvo pomoč, nahrbtniki za oskrbo pacientov s kisikom, vratne in vakuumske opornice, opeklinski seti, dodatni sanitetni material ter rezervne obleke. V primeru neugodnih vremenskih razmer pa imamo v vozilu na voljo tri napihljive šotore s pripadajočo razsvetljavo in ogrevanjem.


altalt

scroll back to top
 
Nazaj...