fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki

9.5.2015 11. vseslovensko romanje gasilcev

veterani1Vseslovensko romanje gasilcev po tradiciji poteka prvo soboto po prazniku svetega Florjana, zavetnika gasilcev. Na Brezjah se je zbrala množica gasilcev različnih slovenskih društev, iz gasilske zveze (GZ) Kamnik smo se udeležili trije uniformirani gasilci. Nekaj gasilcev iz Kamnika pa je priromalo peš.

scroll back to top
Več ...
 

16.9.2014 Kamniški dan brez avtomobila – »Naše ulice, naše odločitve«

IMG 3601Občina Kamnik je tudi letos v sklopu evropskega tedna mobilnosti skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik danes, 16. septembra 2014, od 9. do 12. ure, organizirala druženje 900 otrok kamniških šol in vrtcev na Glavnem trgu. Otroke iz oddaljenih šol so brezplačno do Glavnega trga pripeljali z javnim prevozom (avtobusom), ki ga je omogočilo podjetje Kam Bus d.d., prav tako pa so se otroci več kot zabavali z vlakom Arboretuma Volčji Potok, ki je »čuha-puhal« po ulicah srednjeveškega mesta. Dogodka smo se udeležili tudi mi z vozilom GVC 16/25 in 3 gasilci.

scroll back to top
Več ...
 

5.7.2014 »Gasilke dajmo, skupaj na 6. pohod se podajmo!«

IMG 0113Tako se je glasil letošnji slogan tradicionalnega pohoda, ki ga članice GZ Kamnik organizirajo za gasilke Gasilske zveze Slovenije. Tako se je 5. julija na Menino planino odpravilo kar 232 pohodnikov, med gasilkami je bilo namreč tudi nekaj spremljevalcev in otrok. Druščina je bila res pisana, tako lokacijsko, kot tudi starostno, saj je najmlajša udeleženka štela 19 mesecev, najstarejša pa 79 let.

scroll back to top
Več ...
 

4.5.2014 Florjanova maša v Kamniku

PGD Kamnik maša 13Na god svetega Florjana, to je 4. maja, smo se kamniški gasilci, skupaj s poveljnikom Civilne zaščite občine Kamnik, že tradicionalno zbrali v cerkvi Marijinega brezmadežnega spočetja na Šutni v Kamniku ter se udeležili svete maše.

 

scroll back to top
Več ...
 

4.5.2015 Maša ob prazniku Svetega Florjana

XIMG 6299Danes zvečer, na god Svetega Florjana, smo se kamniški gasilci že tradicionalno zbrali v cerkvi Marijinega brezmadežnega spočetja na Šutni v Kamniku ter se udeležili večerne svete maše.

scroll back to top
Več ...
 

14.8.2014 Obisk počitniškega varstva

PGD Kamnik 1Danes smo obiskali skupino počitniškega varstva, ki je organizirana v prostorih osnovne šole 27. julija. Predstavili smo jim naše delo in jim pokazali, kako se gasilec zavaruje pred nevarnimi vplivi ognja pri intervencijah. Zaradi slabega vremena jim žal nismo mogli predstaviti še naše avtocisterne. Otroci so zelo uživali in nekateri so zatrdili, da nas še kdaj obiščejo v domu.

 

scroll back to top
Več ...
 

10.5.2014 Vseslovensko romanje gasilcev na Brezje

unnamed0V soboto po prazniku svetega Florjana, zavetnika gasilcev, je na Brezjah potekalo vseslovensko romanje gasilcev, ki se ga je udeležilo okoli 150 uniformiranih gasilcev. Maše so se udeležili tudi naši člani.

scroll back to top
Več ...
 

Menjava garažnih vrat

IMG 2931V aprilu in maju potekajo dela na preostalih treh garažnih vratih, ki do sedaj še niso bila avtomatizirana. V letu 2010 in 2011 smo že zamenjali 10 vrat; več o takratnem delu lahko preberete tukaj. Ponovno so se izkazale članice in člani, ki so s svojim prostovoljnim delom pripomogli k hitremu in kvalitetnemu delu. Ob koncu del bomo torej imeli vsa garažna vrata avtomatizirana, kar predstavlja lep dosežek ob robu praznovanja lanskoletnega jubileja - 30 letnice našega gasilskega doma na Livarski cesti 1.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja12345NaslednjaKonec»

Stran 3 od 5