fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki

20.6.2015 Praznovanje Krajevne skupnosti Kamnik - center

slika3Danes smo se odzvali na povabilo predstavnikov Krajevne skupnosti Kamnik - center na praznovanje njihovega praznika. Enota 5 gasilcev je z gasilsko avtocisterno na Trgu svobode poskrbela za predstavitev dela gasilcev ter opreme, za najmanjše pa so pripravili zbijanje tarče. Več o prireditvi in bogatem programu si lahko preberete na tej povezavi.

scroll back to top
Več ...
 

9.5.2015 Poroka Uršule in Mateja

IMG 2347.4Na današnjo soboto smo v zakonski stan pospremili našega člana in aktivnega operativnega gasilca Mateja Goloba, ki je obljubil večno zvestobo svoji izvoljenki Uršuli. Ker gasilci ničesar ne prepuščamo naključju, smo se odločili, da Mateja že zjutraj pospremimo s poveljniškim vozilom do Moravč, kjer je stanovala Uršula.

scroll back to top
Več ...
 

4.5.2015 Maša ob prazniku Svetega Florjana

XIMG 6299Danes zvečer, na god Svetega Florjana, smo se kamniški gasilci že tradicionalno zbrali v cerkvi Marijinega brezmadežnega spočetja na Šutni v Kamniku ter se udeležili večerne svete maše.

scroll back to top
Več ...
 

14.8.2014 Obisk počitniškega varstva

PGD Kamnik 1Danes smo obiskali skupino počitniškega varstva, ki je organizirana v prostorih osnovne šole 27. julija. Predstavili smo jim naše delo in jim pokazali, kako se gasilec zavaruje pred nevarnimi vplivi ognja pri intervencijah. Zaradi slabega vremena jim žal nismo mogli predstaviti še naše avtocisterne. Otroci so zelo uživali in nekateri so zatrdili, da nas še kdaj obiščejo v domu.

 

scroll back to top
Več ...
 

16.5.2015 Logistična pomoč pri čiščenju Starega gradu

slika12Danes se je 5 gasilcev PGD Kamnik odzvalo na pomoč pri prostovoljni akciji čiščenja Starega gradu, ki jo je organizirala Občina Kamnik. Gasilci smo z vozilom za prevoz gasilskih sredstev (vozilo 10) pripeljali večji agregat, ki je nudil elektriko pri uporabi električnih naprav. Pomoč smo nudili tudi pri odstranjevanju inventarja iz poslopja, urejanju poti za dostop do objekta ter urejanju grmičevja na strmem predelu. V zvezi z navedenimi aktivnostmi smo bili aktivni 8 ur. Več o dogodku in fotogalerija: KLIK!

scroll back to top
 

9.5.2015 11. vseslovensko romanje gasilcev

veterani1Vseslovensko romanje gasilcev po tradiciji poteka prvo soboto po prazniku svetega Florjana, zavetnika gasilcev. Na Brezjah se je zbrala množica gasilcev različnih slovenskih društev, iz gasilske zveze (GZ) Kamnik smo se udeležili trije uniformirani gasilci. Nekaj gasilcev iz Kamnika pa je priromalo peš.

scroll back to top
Več ...
 

16.9.2014 Kamniški dan brez avtomobila – »Naše ulice, naše odločitve«

IMG 3601Občina Kamnik je tudi letos v sklopu evropskega tedna mobilnosti skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik danes, 16. septembra 2014, od 9. do 12. ure, organizirala druženje 900 otrok kamniških šol in vrtcev na Glavnem trgu. Otroke iz oddaljenih šol so brezplačno do Glavnega trga pripeljali z javnim prevozom (avtobusom), ki ga je omogočilo podjetje Kam Bus d.d., prav tako pa so se otroci več kot zabavali z vlakom Arboretuma Volčji Potok, ki je »čuha-puhal« po ulicah srednjeveškega mesta. Dogodka smo se udeležili tudi mi z vozilom GVC 16/25 in 3 gasilci.

scroll back to top
Več ...
 

5.7.2014 »Gasilke dajmo, skupaj na 6. pohod se podajmo!«

IMG 0113Tako se je glasil letošnji slogan tradicionalnega pohoda, ki ga članice GZ Kamnik organizirajo za gasilke Gasilske zveze Slovenije. Tako se je 5. julija na Menino planino odpravilo kar 232 pohodnikov, med gasilkami je bilo namreč tudi nekaj spremljevalcev in otrok. Druščina je bila res pisana, tako lokacijsko, kot tudi starostno, saj je najmlajša udeleženka štela 19 mesecev, najstarejša pa 79 let.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja123456NaslednjaKonec»

Stran 3 od 6