Začetna stran Operativa Intervencije

2.1.2018 Prometna nesreča

Ob 21.52 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je v Pšato ob Kolodvorski cesti v Mengšu zapeljalo osebno vozilo. Izvozili smo z obema tehničnima voziloma ter 11 člani posadke. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Mengeš. Skupaj smo kraj nesreče protinaletno zavarovali, voznika varno potegnili iz vozila ter na vozilu odklopili akumulator. Naknadno so na kraj prišli še trije gasilci z vozilom GVGS ter pripeljali drog za dvigovanje vozil. Iz narasle Pšate smo z dvigalom izvlekli vozilo, voznika pa je prevzela ekipa Nujne medicinske pomoči Domžale. Na intervencijo, ki je trajala dve uri, se je odzvalo 21 gasilcev.

scroll back to top
 

2.1.2018 Iztekanje vode

Šlika1Ob 14.22 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da v poslovne prostore na Ljubljanski cesti v Kamniku teče voda iz zgornjega nadstropja. Izvozili smo z večjim tehničnim vozilom ter sedmimi gasilci.

scroll back to top
Več ...
 

29.12.2017 Prometna nesreča

peska1Ob 18.40 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je na Ljubljanski cesti v Kamniku osebno vozilo zbilo peško. Izvozili smo z manjšim tehničnim vozilom ter petimi člani posadke. Do prihoda reševalcev NMP ZD Kamnik smo nudili prvo pomoč poškodovani osebi, zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Na poziv se je odzvalo 11 gasilcev, intervencija je trajala 30 minut.

scroll back to top
Več ...
 

20.12.2017 Odpiranje vrat

stranje1Ob 10.42 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da policisti potrebujejo pomoč pri odpiranju vrat v Spodnjih Stranjah. Izvozili smo z manjšim tehničnim vozilom in petimi gasilci. S tehničnim posegom smo odprli vrata objekta in omogočili vstop policistom. Intervencija je trajala uro in deset minut, na poziv se je odzvalo 5 gasilcev.

scroll back to top
Več ...
 

17.12.2017 Prometna nesreča

Ob 14.48 smo bili preko pozivnikov obveščeni o prometni nesreči v Mengšu. Izvozili smo z obema tehničnima voziloma ter 12 člani posadke. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Mengeš. Ob prihodu na kraj smo le-tega protipožarno in protinaletno zavarovali. Na električnem vozilu, zaletenem v drevo, smo odklopili napajanje, nudili pomoč poškodovanima osebama ter nudili pomoč pri nalaganju vozila na vozilo avtovleke. Reševalci NMP Domžale so oskrbeli dve poškodovani osebi. Intervencija je trajala eno uro, na poziv se je odzvalo 18 gasilcev.

scroll back to top
 

7.12.2017 Domnevni požar v industrijskem objektu

2018 04 03 01 52 40 Gasilci so odhiteli v Trival Internet ExplorerOb 20.29 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da gori v industrijskem objektu na Bakovniku. Izvozili smo s tremi vozili ter 14 gasilci. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Duplica, ki so sodelovali z dvema voziloma ter osmimi gasilci. Ob prihodu na kraj, smo ugotovili, da je prijavitelj opazil črn dim, ki se kadi iz dimnika, ki je speljan skozi okno prvega nadstropja industrijskega objekta. Objekt smo preventivno pregledali s termokamero in intervencijo zaključili. Posredovanje je trajalo pol ure, na poziv se je odzvalo 17 gasilcev.

scroll back to top
 

22.12.2017 Prometna nesreča

omv2Ob 22.44 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je na kamniški obvoznici pri OMV črpalki prišlo do trčenja dveh osebnih vozil. Izvozili smo z obema tehničnima voziloma ter enajstimi gasilci. Mesto nesreče smo protinaletno in protipožarno zavarovali, na vozilih odklopili akumulatorja in razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom.

scroll back to top
Več ...
 

19.12.2017 Dimniški požar

dimniski pozar mekinje 9Ob 18.37 smo bili preko pozivnikov obveščeni o dimniškem požaru v Mekinjah. Izvozili smo z dvema voziloma ter 11 člani posadke. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da gorijo saje v dimniški tuljavi. Dimnik smo očistili, pregledali s termo kmaero ter iz peči iznesli gorečo vsebino. Prav tako smo prepovedali nadaljnje kurjenje ker je dimnik puščal ter posledično zadimljal objekt. Na intervencijo, ki je trajala dve uri, se je odzvalo 18 gasilcev.

scroll back to top
Več ...
 

13.12.2017 Prometna nesreča

Ob 15.49 smo bili preko pozivnikov obveščeni o prometni nesreči v naselju Poreber. Izvozili smo z obema tehničnima voziloma ter desetimi gasilci. Kraj nesreče smo protinaletno in protipožarno zavarovali. S tehničnim posegom smo voznika rešili iz vozila ter ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP ZD Kamnik so poškodovanega voznika prepeljali na zdravljenje v KC Ljubljana. Intervencija je trajala eno uro, na poziv se je odzvalo 13 gasilcev.

scroll back to top
 

21.12.2017 Požar kombiniranega vozila

kužna2Ob 4.20 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da na Oševku (Kužni) gori kombinirano vozilo. Izvozili smo z GVC 16/25 ter GVGP-2 in 13 člani posadke. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Nevlje, ki so sodelovali s šestimi člani in GVC 16/25.

scroll back to top
Več ...
 

19.12.2017 Odpiranje vrat

Ob 5.28 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je v stanovanju na Kranjski cesti potrebna pomoč pri odpiranju vrat v stanovanje. Izvozili smo z vozilom HTV in štirimi člani posadke. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da je reševalni ekipi NMP ZD Kamnik uspelo vstopiti v odklenjeno stanovanje. Naše posredovanje ni bilo potrebno. Intervencija je trajala pol ure, na poziv so se odzvali štirje gasilci.

scroll back to top
 

11.12.2017 Požar kmetijske mehanizacije

IMG 4411Ob 6.00 smo bili preko pozivnikov obveščeni, da je na Županjih Njivah prišlo do požara na objektu. Izvozili smo s tremi vozili ter 15 gasilci. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Kamniška Bistrica, ki so sodelovali z dvema voziloma ter devetimi gasilci. Ob prihodu na kraj so domačini požar na traktorju in nadstrešku ob stanovanjski hiši že omejili ter pogasili. Traktor in objekt smo s termokamero pregledali in vroče točke ohladili. Intervencija je trajala eno uro, na poziv se je odzvalo 21 gasilcev.

scroll back to top
Več ...
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 6 od 73