Začetna stran Operativa Intervencije

27.6.2012 Požar barake

PGD Kamnik baraka Lasna 7Ob 18.18 smo bili preko ReCO Ljubljana obveščeni o požaru lesene lope v naselju Velika Lašna. Na kraj dogodka je odšlo 10 gasilcev z vozili GVC 16/24, GVC 24/50 in TRV. Istočasno so bili o požaru obveščeni tudi gasilci sosednjega teritorialnega društva (PGD Srednja vas), ki so izvozili na kraj dogodka z vozilom GVC 16/25 in 7 člani posadke.

scroll back to top
Več ...
 

17.6.2012 Prometna nesreča

Ob 0.04 smo bili s strani ReCO Ljubljana in NMP Kamnik obveščeni, da je v naselju Ravne pri Šmartnem voznik motornega kolesa po prometni nesreči padel izven cestišča približno 30 metrov po strmem pobočju. Na kraj dogodka je odšlo 10 gasilcev z voziloma HTV in TRV-2D, 3 so ostali v gasilskem domu na dežurstvu. Na kraju nesreče so pomagali reševalcem pri transportu ponesrečenega do reševalnega vozila ter izvajali protinaletno in protipožarno zaščito. Med intervencijo, ki je trajala eno uro, so nudili tudi razsvetljavo.

scroll back to top
 

15.6.2012 Odpiranje vrat

Ob 23.40 smo bili preko ReCO Ljubljana obveščeni, da občanka iz stanovanja v večstanovanjski zgradbi na Steletovi ulici kliče na pomoč ter da so na kraj poslali že policijo ter reševalce in da bo verjetno potrebna tudi naša pomoč. Na kraj dogodka je odšlo 5 gasilcev z vozilom HTV ter s tehničnim posegom odprlo vhodna vrata ter s tem omogočilo vstop v stanovanje reševalcem in policistom. Intervencija je trajala pol ure.

scroll back to top
 

14.5.2012 Prometna nesreča

PGD Kamnik prometna PotokOb 7.53 je bila dežurna gasilka preko ReCO Ljubljana obveščena, da je v kraju Potok v Tuhinjski dolini prišlo do prometne nesreče ter da je ena oseba ostala ukleščena v vozilu. Na kraj dogodka je odšlo 11 gasilcev z voziloma HTV in TRV-2D.

scroll back to top
Več ...
 

30.4.2012 Domnevni gozdni požar

Ob 20.39 nas je občan preko ReCO 112 obvestil, da se pelje v smeri od Podgorja proti Križu ter da na svoji levi strani vidi visoka plamena ognja iz gozda. Iz prijave ni bilo možno natančno locirati domnevnega požara. Na kraj dogodka sta odšla dva gasilci z vozilom GVC 16/24, ki sta ugotovila da občan vidi organizirano kresovanje v občini Mengeš. Intervencija je trajala eno uro.

scroll back to top
 

22.4.2012 Zamašena kanalizacija

Ob 17.45 smo dobili preko ReCO 112 zaprosilo s strani stanovalca večstanovanjskega objekta na ulici Matije Blejca za tehnično pomoč pri okvari kanalizacije. Na kraj dogodka je odšlo 5 gasilcev z vozilom TRV, 7 pa jih je ostalo v gasilskem domu v pripravljenosti. Na kraju smo ugotovili, da ne gre za urgenten dogodek, zato smo stanovalcem naročili, naj se obrnejo na ustrezno podjetje, ki bo odpravilo težave s kanalizacijo. Intervencija je trajal pol ure.

scroll back to top
 

6.6.2012 Odpiranje vrat

Ob 21:40 smo bili obveščeni, da se je v stanovanje večstanovanjske zgradbe na Zikovi ulici zaklenila mlajša oseba in da se ne odziva na klice sorodnikov. Na kraj je odšlo 5 gasilcev z vozilom HTV. Po pregledu situacije so se odločili, da se v stanovanje v tretjem nadstropju najhitreje pride preko balkona s pomočjo avtolestve, vendar se je kmalu zatem izkazalo, da tovrsten vstop ni možen ZARADI NEPRAVILNO PARKIRANIH VOZIL, KI SO ONEMOGOČALA DOSTOP DO OBJEKTA - PARKIRANJE NA INTERVENCIJSKI POTI. Vodja intervencije se je zato odločil, da vstopijo skozi vhodna vrata stanovanja, kjer je bila nameščena protivlomna ključavnica. S tehničnim posegom so omogočili vstop v stanovanje policistom in sorodnikom, intervencija je trajala pol ure.

scroll back to top
 

5.5.2012 Požar zabojnika za smeti

Ob 23.30 nas je ReCO Ljubljana obvestil o požaru zabojnika za papir na Kajuhovi poti v Kamniku. Na kraj požara so odšli 3 gasilci z vozilom GVC 16/24 in požar pogasili. Ogenj je zabojnik uničil v celoti. Intervencija je trajala pol ure, vzrok požara preiskuje policija.

scroll back to top
 

26.4.2012 Odpiranje vrat

Ob 12.07 nas je dežurni policist Policijske postaje Kamnik obvestil, da se je na Tomšičevi ulici oseba zaklenila v stanovanje ter da se ne odziva na njihove pozive, da odpre vrata. Na kraj dogodka so odšli 3 gasilci z vozilom HTV, vendar njihov tehnični poseg ni bil potreben, saj je ob njihovem prihodu oseba sama odprla vrata. Intervencija je trajala pol ure.

scroll back to top
 

5.6.2012 Razlito olje

Malo pred 12. uro nas je občan obvestil, da je prišlo do razlitja hidravličnega olja na Groharjevi ulici 12, Kamnik. Na kraj sta odšla dva gasilca z vozilom 06 TRV. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi počene hidravlične cevi na delovnem vozilu, prišlo do izlitja olja. Gasilca sta z absorbentom sanirala pribljižno 12 m2 cestišča. Intervencija trajala pol ure.

scroll back to top
 

2.5.2012 Prometna nesreča

PGD Kamnik Kranjski Rak 01Malo pred 9. uro smo bili obveščeni, da je na gozdni cesti, med naseljem Krivčevo in Kranjskim Rakom, vozilo zapeljalo s ceste. Na intervencijo smo izvozili z vozili 04 HTV, 06 TRV in 01 PV1, skupaj 9 gasilcev.

 

scroll back to top
Več ...
 

24.4.2012 Prometna nesreča

PGD Kamnik Stari gradOb 16.03 nas je dežurni policist Policijske postaje Kamnik obvestil o prometni nesreči na relaciji od odcepa za Stari grad na cesti Kamnik-Palovče proti Staremu gradu. Na kraj dogodka smo odšli z vozilom TRV-2D in 6 gasilci. Voznica osebnega vozila je vozilo, ki se je zagozdilo ob drevo nad strmim pobočjem, že pred našim prihodom zapustila, zato smo s pomočjo avtodvigala potegnili vozilo nazaj na cestišče ter odstranili nanešeno blato. Vzrok nesreče preiskuje policija, intervencija je trajala eno uro, skupaj je sodelovalo 12 gasilcev.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja121122123124NaslednjaKonec»

Stran 121 od 124