Začetna stran Operativa Intervencije

7.7.2023 Onesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi

Ob 19:33 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da je v vodnem zbiralniku v poslovni coni Komenda prišlo do pogina rib. Na kraju so gasilci PGD Moste in PGD Kamnik izvedli hitro analizo vode, ki ni pokazala večjega onesnaženja. Zaradi pogina rib se je aktiviral Ekološki laboratorij z mobilno enoto, ki je ugotovil nizko vsebnost kisika v vodi in bo izvedel nadaljnjo analizo vode. Ribiška družina zadolžena za to območje nima pristojnosti na zbiralniku. Veterinarski inštitut z veterinarsko higiensko službo ne bo izvajal analiz in odvoza rib, ker ni v njihovi pristojnosti. Sanacijo prevzema lastnik zbiralnika.

scroll back to top
 

7.7.2023 Tehnična in druga pomoč

V naselju Vrhpolje pri Kamniku, občina Kamnik se je enoletni otrok zaklenil v osebno vozilo. Gasilci PGD Kamnik so s tehničnim posegom otroka nepoškodovanega rešili iz vozila. O dogodku obveščena tudi policija.

scroll back to top
 

2.7.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 11.18 so v Keršmančevem parku v Kamniku gasilci PGD Kamnik iz reke Kamniške Bistrice izvlekli dve kolesi ter jih predali policiji.

scroll back to top
 

30.6.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 10.58 smo bili obveščeni o mucku v podvozju avtomobila. Ob našem prihodu mucka ni bilo videti ne slišati. Preventivno smo odstranili plastično zaščito motorja, kjer tudi ni bilo videti in ne slišati mucka.

scroll back to top
 

26.6.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 18.07 sta v Šmarci, občina Kamnik trčila motorist in osebno vozilo, pri katerem je motorist padel po tleh in se poškodoval. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi motorista, usmerjali promet preko okoliških cestišč, postavili motor na cestišče, ga umaknili iz ceste in počistili razlito gorivo in olje. Reševalci NMP Kamnik so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli in ga odpeljali v UKC Ljubljana.

scroll back to top
 

25.6.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 17:03 je na železniškem prehodu v Podgorju, občina Kamnik, padel kolesar in se telesno poškodoval. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč ponesrečencu do prihoda NMP Kamnik in usmerjali promet do prihoda policije.

scroll back to top
 

30.6.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 18:23 smo bili obveščeni o padcu kolesarja na pešpoti v Mekinjah. Na javljeni lokaciji poškodovanega kolesarja nismo našli, zato smo skupaj s policijo preiskali širše območje, vendar kolesarja nismo našli.

scroll back to top
 

28.6.2023 Tehnična in druga pomoč

Ob 15:10 so bili gasilci PGD Kamnik obveščeni, da policisti prosijo za pomoč pri dvigu motornega kolesa iz potoka. Gasilci so motor dvignili iz bajarja in s tem preprečili nadaljnje iztekanje motornih in akumulatorskih tekočin in nato odklopili akumulator.

scroll back to top
 

26.6.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 16.13 sta v Spodnjih Stranjah, občina Kamnik trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje ter posuli iztekle tekočine. Reševalci NMP Kamnik so oskrbeli in odpeljali tri poškodovane osebe.

scroll back to top
 

30.6.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 16.46 smo bili obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče na Kolodvorski cesti v Mengšu. Ob prihodu na kraj smo naredili požarno in prometno zavarovanje, pomagali ponesrečeni osebi do prihoda NMP Kamnik, odklopili akumulatorje ter počistili cestišče. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

scroll back to top
 

27.6.2023 Poškodbe, porušitve oziroma samoporušitve objektov

Ob 21.00 smo prejeli obvestilo, da je na Parmovi ulici prišlo do delne porušitve spomeniško zaščitenega objekta na garažo sosednje hiše ter del strehe stanovanjske hiše. Po prihodu na kraj smo mesto nezgode zavarovali, pregledali zaradi morebitnih poškodovanih ljudi ter izvedli nujne ukrepe s kontrolirano nadaljnjo porušitvijo dela stene ter začasno stabilizacijo nepodrte, vendar poškodovane stene. Na kraju je bila tudi policija in pogodbeno gradbeno podjetje Civilne zaščite, ki bo tekom jutrišnjega dne izvedlo dokončno sanacijo. Stanovalcem sosednjega objekta smo prepovedali približevanje porušenemu objektu in mesto zavarovali s fizičnimi zaporami. Nadaljnje ukrepe prevzema Občinski štab Civilne zaščite Občine Kamnik.

scroll back to top
 

25.6.2023 Nesreče v cestnem prometu

Ob 19.34 smo bili obveščeni o prometni nesreči na krožnem križišču za Volčji Potok. Kraj smo protinaletno ter požarno zavarovali, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda NMP Kamnik, usmerjali promet, pomagali pri nalaganju avtomobilov na avtovleko ter počistili cestišče. Na kraju je bila tudi policija.

scroll back to top
 
«ZačetekPrejšnja12345678910NaslednjaKonec»

Stran 2 od 124