fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki 2.7.2016 8. Pohod članic Gasilske zveze Slovenije

2.7.2016 8. Pohod članic Gasilske zveze Slovenije

IMG 2236 uros resnik»Gasilke dajmo, skupaj na 8 pohod se podajmo«, se je glasil slogan pohoda, ki ga organizirajo članice GZ Kamnik za gasilke iz cele Slovenije. Pohod v Snoviku , v soboto 2 julija je bil pravi živ žav, saj se je zbralo preko 170 udeležencev 8. pohoda gasilk Gasilske zveze Slovenije, ki ga vsako leto organizirajo članice GZ Kamnik.

 

 

V Snoviku, kjer je bil start, je okrog devete ure nastajal živ žav, saj se je število udeležencev povzpelo na 171 .

Po sladki dobrodošlici s pecivom, ki smo ga napekle gasilke GZ Kamnik (tudi en član in sicer iz PGD Kamnik je bil med njimi) in kavi, je sledil pozdravni nagovor glavne organizatorice Vladke Bučevec. Prisotne sta pozdravila tudi predstavnik UO GZS ter predsednik Sveta veteranov Jože Smole, ter prokurist term Snovik Ivan Hribar. Po natančnih navodilih o poteku dneva predstavitvi ekipe (večina je članov PGD Kamnik), ki je skrbela za  pohodnike, in uvodnem ogrevanju pod vodstvom Lane Bučevec, je vsak dobil še plastenko vode, potem pa smo se za glavo kolone  - Urošem Resnikom odpravili proti Miklavžu. Temperatura je naraščala, bila pa je znosna, saj smo večji del hodili po gozdu. Za strumen korak je celo pot skrbel harmonikar Karel Kutnar, ki je tudi v najhujšem bregu, ko so nekateri še komaj grizli kolena, veselo raztegoval meh. »A men pa ne boš dal rokce?« smo večkrat slišali, ko so Bojan in Minka Kramar, Alijana Golob, Tone Koželj, Janez Prašnikar, Andrej Rems, Žan Horvat, Milena Koželj, Klemen Bizalj in Nataša Steklasa (pa njuna mala hči Urša seveda), stali na različnih bolj izpostavljenih mestih ter skrbeli za varnost in pomoč.

V Hruševki smo imeli daljši postanek, saj pot od tu dalje postajala strmejša in mestoma zahtevnejša. Jani Vavpetič, ki vsako leto posrbi, da na poti ne zmanjka vode ter po potrebi za prevoz pohodnikov, ki jim zmanjka moči, je tokrat opravil kar nekaj voženj. Že na začetku smo namreč opozorili, da naj ne precenijo svojih moči, na pohodnike pa sta bili še posebej pozorni Urška Kramar in Maja Obak, ki sta imeli vlogo bolničark. Po zahtevnem vzponu se je odprl pogled na cerkev in obzidje na Svetem Miklavžu. Prijazni Jože Korošec je poskrbel za »tekoče zadeve«, pecivo pa je povrnilo razgretim gasilkam in gasilcem nekaj izgubljene energije. Jože je v čudoviti cerkvi na kratko orisal zgodovino in pomen tega bisera, po ogledu mežnarije pa smo se odpravili v dolino. Ker smo se hitro spuščali in se je pot nekoliko razširila, je bilo tudi priložnosti za klepet več. V Hruševki smo se ustavili na kmetiji pri Koroščevih, kjer smo lahko kupili domač kis, klobase, salame, pa tudi jabolčni sok in poklepetali z gospodinjo Nežko, za katero smo prepričani, da bi rade volje zaklenila hišo in se nam pridružila. Ob vrnitvi v Snovik smo si pod Ivanovim vodstvom ogledali kotlovnico na bio maso in se sprehodili mimo zeliščnega vrta do cilja. Na cilju je vsak za spomin prejel darilce - zložljivo nakupovalno vrečko z logotipom pohoda. Kot vsako leto, je za tisk poskrbel Tomaž Sedeljšak (večkrat nam je že tiskal gratis).

Ko so se pohodniki podprli z obaro, ki so jo pripravili v Snoviku ter domačem pecivu, je sledil še zabavni del pohoda.

Najprej smo za 81. rojstni dan voščili Mariji Golob ter ji podarili majico s podpisi pohodnikov, darilo pa ji je v imenu osebja term Snovik izročil tudi Ivan Hribar.

Članice PGD Hrastnik so nas razvedrile  s predstavljenim skečem, mnogo smeha pa sta bili deležni ekipi moških in žensk, ki so se pomerili v obračanju stožcev. V naslednji igri, v kateri je bilo potrebno pokazati psihofizično sposobnost s skakanjem v vreči, gumitvistom, spajanjem cevi ter zbijanju tarče z vedrovko, so se pomerile tri ekipe. Ob oznanilu konca te igre pa je prišlo do vsesplošnega špricanja, po katerem so bili mokri tako igralci kot sodniki.

V zadnji igri se je pokazalo sodelovanje, saj sta  se ekipi pomerili v nogometu, da pa je bila zadeva težja, sta bila po dva igralca zvezana za roki. Borbenosti ni manjkalo in sodnik Andrej Rems se je moral odločiti za kar nekaj dodatnih ukrepov, da je končno le padel zmagoviti gol in je bilo konec tekme.

Po razglasitvi rezultatov in podelitvi sladkih medalj, se je pohod uradno zaključil.  Ob slovesu je bilo slišati mnogo prijetnih besed ter zahval organizatorjem z željo, da se naslednje leto ponovno snidemo.

Zapisala L.B.

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...