fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina Letovanje Savudrija 2016

Letovanje Savudrija 2016

IMG 0834Dne, 1.7.2016, so se člani gasilske mladine v spremstvu mentorjev udeležili enotedenskega letovanja v Savudriji. Letovanje organizirata Gasilski zvezi Komenda in Kamnik, ki na morje vsako leto odpeljeta okoli 100 otrok. Iz PGD Kamnik se je letos letovanja udeležilo sedem otrok in trije mentorji, dva izmed njih pa sta se sredi tedna zamenjala.

 

 

 

Vsak dan smo hodili na plažo, kjer smo uživali, se sončili, ogledovali rake, metali »žabice« in seveda tunkali drug drugega. Malico, ki so nam jo za na plažo pripravili dopoldne in popoldne v domu, smo vsakič pojedli do konca, saj je bila osvežujoča. Proti koncu tedna smo že vsi plavali brez plavalnih pripomočkov in imeli vedno daljši čas zadrževanja sape pod vodo. Zvečer so potekale razne igre. Letos smo izbrali nove zmagovalce izbora za Miss in Mistra Savudrije. Kot vsako leto pa ni šlo brez tekmovanja v metanju balinčkov, odbojke, nogometa, prav tako pa smo uvedli vlečenje vrvi. Seveda so to le ene izmed mnogih dejavnosti, ob katerih smo si krajšali čas. Otrokom je najbolj v spominu ostal obisk Umaga, ki pa je bil letos drugačen kot prejšnja leta. Kamniški mentor je uporabil svoja poznanstva in organiziral ogled poklicne gasilske enote Javne vatrogasne postrojbe Umag. Otroci so se spoznali z opremo, vozili in načinu dela gasilcev v tujini. In ravno, ko smo zaključevali z ogledom, je zazvonil alarm. Hitro smo se umaknili in si ogledali izvoz. Na koncu smo lahko še špricali z gasilskim vozilom za gozdne požare, nato pa smo se odpravili na tržnico, kjer so otroci nakupili spominke in si privoščili sladoled. Cel teden smo preživeli dejavno, se še bolje povezali in veliko naučili.

Zapisala mentorja Jan David in Žan.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...