fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina 7.5.2016 Tekmovanje v gasilski orientaciji za mladino

7.5.2016 Tekmovanje v gasilski orientaciji za mladino

IMG 9000V soboto, 7. maja 2016, je na Križu potekalo tekmovanje v gasilski orientaciji. Naše društvo je na tekmovanju sodelovalo s štirimi ekipami, od tega sta bili dve ekipi mladincev ter dve ekipi pionirjev.

 

 

 

Ob osmi uri zjutraj smo se najprej zbrali pred gasilnim domom, ter se nekaj minut za tem odpravili proti Križu. Pionirji so morali na tekmovanju pokazati znanje orientiranja s pomočjo topografske karte, poznavanja topografskih znakov in uporabo kompasa. Prav tako so vezali vozle ter na koncu izvedli še vajo z vedrovko. Po končanih vajah pa se je začela prava orientacija, saj so na pot odšli z zemljevidom s pomočjo katerega so se morali na treh točkah javiti sodnikom. Zaradi varnosti smo jih med tekom spremljali mentorji in jih vzpodbujali ter po potrebi tudi usmerjali.

Mladinci in mladinke so se na daljšo pot odpravili sami. Imeli so več nalog, med njimi hitrostno povijanje 15 metrske C cevi, spenjanje cevi na trojak in navezavo vozlov. Prav tako so se morali orientirati po topografski karti ter na kontrolni točki pokazati z uporabo kompasa vse štiri strani neba.

Tekmovanja se je udeležilo 12 otrok ter 10 mentorjev, kateri so tudi pomagali pri izvedbi orientacije. Tako otroci kot tudi mentorji smo preživeli lepo sobotno dopoldne.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...