fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina Delo mladine v mesecu aprilu

Delo mladine v mesecu aprilu

V mesecu aprilu smo izvedli štiri petkova srečanja. Na enem izmed njih smo se poglobili v prvo pomoč. Ponovili smo vse nujne ukrepe, ki jih moramo izvesti pri oživljanju, predvsem pristop do ponesrečenca ter uporabo rokovanje z avtomatskim zunanjim defibrilatorjem oziroma AED.

Tako smo ponovili masažo srca ter umetno dihanje na lutki za učenje. Tudi med počitnicami smo bili kar aktivni, saj smo se večkrat srečali in se tako pripravljali na orientacijsko tekmovanje, ki bo v soboto, 7.5., na Križu. S pomočjo zemljevidov ter topografskih kart in kompasa smo se učili orientirati na karti, brati topografske znake ter uporabljati kompas na terenu. Zadnji petek v mesecu pa smo ponovili štafeto za tekmovanje okoli gasilnega doma. Srečanje smo končali s kepanjem saj nam je sneg priredil zadnje zimske užitke pred poletjem.

Vmes pa so nas v spremstvu mentorja z Duplice obiskali mladinci, katerim so mladinci z našo pomočjo razkazali prostore v našem gasilskem domu, ter jim predstavili opremo in tehniko. Podrobneje so si ogledali avtolestev ter se z njo tudi povzpeli v višave, prav tako pa večje vozilo za tehnično reševanje. Tako so si ogledali hidravlično orodje; škarje, razpirala ter bate. Strojnik je prikazal tudi uporabo hidravlične telesopske roke za dviganje bremen HIAB-a. Popeljali smo jih tudi po ostalih vozilih ter jim razložili njihovo namembo. Upamo, da so se kaj novega naučili, sodeč po njihovih odzivih pa jim je bilo zanimivo.

Zdaj pa se bomo bolj posvetili pripravam na občinsko tekmovanje, ki bo v mesecu juniju.

scroll back to top
 
Nazaj...