fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina Krst novih mladincev

Krst novih mladincev

WP 20160401 19 20 06 ProV letu 2016 je več pionirjev prestopilo mejo 12 leti ter se tako pridružilo mladincem in mladinkam. Da bi bil ta prehod čim bolj zanimiv, so jim mladinci s pomočjo mentorjev pripravili krst. Srečanje se je začelo kot vsak petek, z zborom v gasilskem domu.

 

 

 

Nato smo vsi skupaj odšli v garaže, kjer jih je čakalo presenečenje. Da bi preverili njihovo dosedanje znanje, smo jim pripravili gasilsko opremo, zaščitna sredstva ter orodje. Vsako izmed teh so poznali in tudi določili namen uporabe. Seveda so jih pri tem vzpodbujali tako preostali člani mladine, kot tudi mentorji sami. Čeprav so se pri nekateri opremi porajala vprašanja, smo skupaj prišli do iskanega odgovora.  Po opravljene praktičnem delu, so jim mladinci in mladinke zastavili tudi nekaj vprašanj, med njimi pa ni manjkalo najpomembnejšega "Kaj storimo v primeru intervencije?". Tako smo jih pospremili pri nadaljevanju njihove gasilske poti, kjer se bodo srečali z novimi znanji in spretnostmi. Vse se začne s pionirji in nato nadaljuje z mladinci.

Vsi mentorji jim želimo veliko uspeha, prav tako pa tudi ostalim članom mladine, ki z venemo obiskujejo srečanja, se družijo in vedno kaj novega odnesejo. Zahvala pa gre tudi vsem zagnanim mentorjem, ki svoj čas namenjajo delu mladine.

imageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...