fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina Kviz gasilske mladine 2016

Kviz gasilske mladine 2016

Prvi teden v mesecu marcu smo izvedli kviz za gasilsko mladino iz Gasilske zveze Kamnik in Gasilske zveze Komenda. V petek, 4.3.2016, se ga je udeležilo 34 ekip. Tekmovalo je 14 pionirskih ter 20 mladinskih ekip. Vsako ekipo so sestavljali 3 člani. Tekmovanje je bilo deljeno na teoretični in praktični del.

Praktični del se je izvedel v garažah, kjer so se ekipe pomerile v izdelavi vozlov, ki jih bodo uporabljali tudi kasneje, ko prestopijo k aktivnim članom. Drugi del praktičnega preverjanja je bil ločen za pionirje in mladince. Pionirji so morali prikazati poznavanje gasilskega orodja z izbiro ustreznih parov orodij, starejši pa speti cevi na trojak ter pravilno izbrati gasilnik glede na vrsto požara. Seveda so morali tudi poznati gasilsko orodje.

Pri teoretičnem delu so odgovarjali na splošna vprašanja o gasilstvu, zgodovini gasilstva ter o požarni preventivi in prvi pomoči. Novo tekmovalno leto pa je prineslo tudi spremembe, saj se testi po novem imenujejo "Veš ne veš", ter tako zajemajo odgovore za obkroževanje, dopolnjevanje in povezovanje. Znanje gasilske terminologije pa se je preverjalo z nalogami od 5 proti 0, ki pa se je letos izkazalo za malo bolj zahtevno. Teoretični del je potekal v veliki predavalnici PGD Kamnik.

Skupno smo zasedli 4. mesto.

Kviza, kot vsako leto, ne bi mogli izpeljati brez pomoči sodnikov ter preostalih članov našega društva, ki so sodelovali pri izvedbi kviza.

 

scroll back to top
 
Nazaj...