fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina Srečanja mladine v oktobru in novembru

Srečanja mladine v oktobru in novembru

V mesecu oktobru smo se mentorji mladine ponovno srečali s svojimi mlajšimi člani po občinskem tekmovanju, ki velja za zadnje tekmovanje pred poletnimi šolskimi počitnicami, ki ga izkoristimo za počitek in nabiranju moči za nove podvige. Na uvodnem srečanju smo se domenili za termin, ki nam vsem najbolj ustreza in se ga lahko najštevilčnejše udeležimo, ter ponovili glavna pravila, ki veljajo v gasilskem domu, še posebno smo se dotaknili položaja v primeru intervencije.

Tako kot lani tudi letos srečanja potekajo ob petkih zvečer. V obeh mesecih smo se udeležili še zadnjih dveh tekmovanj. Na srečanjih so pionirji spoznavali vozni park PGD Kamnik, namembo in opremo vozil, korakanje ter vezenje vozlov. Seveda jim ni manjkalo tudi sprostitve, kot so lovljenje, skrivanje in ostale igre, ki so jim jih pripravile mentorice. Letos je k pionirjem pristopilo kar nekaj novih članov, zato se jim je pridružil tudi mentor. Mladinci so se malo bolj posvetili vezenju vozlov in različnih gasilskih zadevah, natančneje smo si ogledali tudi uporabo gasilskega orodja. Kar nekaj jih bo kmalu prestopilo k pripravnikom po opravljenem začetnem tečaju za gasilca. Poleg rednih srečanj mladine smo se mentorji večkrat zbrali in dorekli o nadaljnjem delu mladine.

V mesecu decembru poleg rednih srečanj načrtujemo tudi tista, malo drugačna, saj gre le za mesec veselja in obdarovanja.

scroll back to top
 
Nazaj...