fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki Nekaj utrinkov delovanja gasilskih veteranov v zadnjem času

Nekaj utrinkov delovanja gasilskih veteranov v zadnjem času

IMG 6891Po končanem občinskem tekmovanju v Komendi in regijskem v Moravčah so se veterani malo oddahnili rednih vaj in nastopov v letošnjem letu, vendar njihovo moto delo združenja kot ekipa ni konec. Imelo so slavljenca med svojimi vrstami, ki je slavil okroglih 60 let. To je njihov Kotnik Srečo, doma iz Prlekije, ki je opravljal delo poklicnega gasilca v lesni industriji Lip Radomlje.

 

 

Zbrali so se v znanem lokalu v Podgorju, mu ob stisku rok zaželeli zdravja, sreče kakor tudi njegovi družini dveh hčera. Srečo še na mnoga zdrava leta in gasilskega vzdušja med njimi ti želijo veterani .

Poleg vsega tega so se tudi zavzeli za obnovo orodnega gasilskega vozila Mercedes, letnik 1972, ki je potreben popolne obnove. Vozilo ima status oldtimer, zato ga je treba ohraniti, čuvati kod dediščino iz preteklosti za njihov mladi rod, ki prihaja za njimi v gasilske vrste. Avto je bil odpeljan v ogled mojstrom ocenitev del na njemu tako, da se naslednji postopki speljejo naprej. Dogajali so se tudi dnevi znojenja v notranjost gasilskega doma, demontaža in adaptacija sanitarij ni prizaneslo tudi veteranu , ki ga je ujel v foto objektiv fotograf in gasilec Matic Maček pri delu z ostalimi člani gasilskega društva, ki so delo opravljali z elanom prostovoljno, kakor se za gasilce spodobi. Vsekakor do končnega dela jih čaka še mnogo dela v to ne dvomim , ponosno pa bodo lahko vstopili v nove sanitarne prostore, tuši, sušilnica in ostala pripadajoča oprema . Tako da je v tem pogledu kar pestro delavno in živahno življenje med gasilci, kljub intervencijam, ki jih imajo skoraj vsaki dan, pride pa tudi obdobje, ko izvozijo dvakrat ali več v dnevu.

Koželj Anton, vodja veteranov PGD Kamnik

imageimage

scroll back to top
 
Nazaj...