fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki 17.9.2015 Evropski teden mobilnosti

17.9.2015 Evropski teden mobilnosti

IMG 5008 1Občina Kamnik je tako kot vsako leto tudi letos Evropski teden mobilnosti obeležila skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik, v sodelovanju z Mladinskim centrom Kotlovnica in Domom kulture Kamnik, in od 9. do 12. ure organizirala druženje otrok kamniških šol in vrtcev. Na prireditev smo bili povabljeni tudi kamniški gasilci, ki smo pripravili predstavitev gasilske avtocisterne ter dela gasilcev.

 

»IZBIRAJ. SPREMINJAJ. ZDRUŽUJ.« je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Spodbuditi nas želi k razmisleku o multimodalnosti, torej o vseh možnostih prevoza, ki so nam na voljo. Pogosto se namreč za vrsto mobilnosti odločamo iz navade, ne da bi premislili, ali je za nas, našo konkretno pot in potrebe res najbolj učinkovita. Evropski teden mobilnosti, ki je letos združen z akcijo Potuj raznoliko, nas tokrat spodbuja h kombiniranju različnih prevoznih sredstev, kar nam pogosto omogoči prijetnejši in hitrejši način potovanja v mestih.

Druženje 950 učenk in učencev kamniških šol ter otrok kamniških vrtcev je bilo tekom dopoldneva več kot zanimivo, predvsem pa poučno. Najmlajšim in tistim malo starejšim smo se predstavili gasilci, reševalci, gorski reševalci, policisti, zaplesali so s plesno šolo Šin – Šin, skakali na napihljivem gradu, se čudili in nasmejali klovnu Žaretu, se naučili mnogo novega ob predstavi o prometu, ki sta jo pripravila Zavod varna pot in Kam Bus, d.d., se preizkusili na poligonu in sodelovali v umetniško-ustvarjalnih in likovnih delavnicah. Z njimi pa je izbiralo, spreminjalo in združevalo približno 45 prostovoljcev.

Besedilo povzeto po spletni strani Občine Kamnik.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...