fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina Letovanje Savudrija 2015

Letovanje Savudrija 2015

WP 20150704 08 28 42 ProV soboto, 27.6.2015, smo odšli na enotedensko letovanje gasilske mladine v Savudrijo, tako kot že leta poprej. Že pred osmo uro zjutraj smo se zbrali pred PGD Kamnik ter se tako pridružili drugim otrokom in mentorjem iz GZ Kamnik ter GZ Komenda. Po prihodu v Savudrijo smo najprej odšli v sobe, razpakirali prtljago ter po kosilu odšli na kopanje. V večernih urah smo imeli mentorji sestanek in se dogovorili o poteku enotedenskih počitnic.

 

 

V nedeljo po zajtrku smo se, kot vsak dan, odpravili na plažo. Dva mentorja in sedem otrok, smo na plaži uživali, se sončili, kopali v morju ter se zabavali ob igrah in raziskovanju obale. Tudi za malico je bilo poskrbljeno z različnim sadjem, ki se je najbolj prileglo po prihodu iz vode.  Vsem pa je bilo najbolj v veselje in smeh tunkanje na mivki. Nekajkrat pa smo se tudi odpravili na malo daljše plavalne podvige.

Teden je mineval po ustaljenem urniku, vsak večer so bile na sporedu različne igre. Pri odbojki smo dosegli 4. mesto. Pripravili smo tudi predstavitev sob, da so se med seboj lažje spoznali. Za najmlajše pa je bilo organizirano tekmovanje v igri med dvema ognjema.

V torek je potekal izbor za Miss in Mister Savudrije. Minilo je ravno 10 let od zadnjega izbora v Poreču. Naziv Mister Savudrije pa je osvojil ravno naš član, na kar smo zelo ponosni. Zmagovalec bo moral tako v naslednjih letih podeliti krono drugemu Mistru.

Že naslednji dan so po kosilu otroci tekmovali v metanju balinčkov. Ker je bilo tekmovalcev veliko smo razdelili mladince in pionirje v ločeni kategoriji. Kljub temu se je tekmovanje nadaljevalo po večerji in se zavleklo v temo. Nažalost je ekipa izpadla v prvih nekaj krogih, kar pa nam ni vzelo poguma in vztrajnosti za naslednja tekmovanja.

V četrtek smo z avtobusom odšli v Umag, ter si tako z otroci ogledali stojnice in tako dobili možnosti za nakupe, predvsem spominkov. Tudi sprehod po mestnem delu Umaga ni manjkal. Ustavili smo se na glavnem trgu ter obali in si privoščili sladoled. Vrnili smo se do kosila in po njem navijali za tekmovalce v balinčkanju. Po večerji smo spremljali tekmovanje v nogometu ter se ob toplem večeru zabavali na igriščih.

Konec tedna, v petek pa so imeli novopečeni mentorji krst. Tudi iz našega društva je bil član, ki se je prvič udeležil letovanja kot mentor. Z njim so začeli že v jutranjih urah. Takoj po zajtrku so morali napolniti 500 vodnih balončkov, kar jim je vzelo veliko časa in moči. Napolniti so jih morali namreč z vedrovkami. Preostali mentorji smo se s svojimi otroci odpravili na plažo in se veselili večernega krsta. Kot se spodobi, smo nove mentorje dodobra namučili pri prikazu iger na koncu pa jih obmetavali z vodnimi balončki. Ob tem so se otroci neizmerno zabavali. Ker pa imajo novi mentorji čast ob zaključku povedati nekaj besed so to dobro izkoristili. Starejši mentorji so morali tako nepričakovano zaplesati ob ritmih glasbe. Po večerji smo pred tekmovanjem odšli na sladoled ter počakali na tribunah. Na igrah brez meja seveda ni manjkalo smeha in zabave. Kot se za gasilce spodobi smo bili po koncu iger in že med njimi vsi premočeni do kosti, a nas zaradi toplega poletnega večera to sploh ni motilo.

Naše letovanje pa smo zaključili v soboto, 4.7.2015.  Okoli 9. ure smo se odpravili nazaj domov proti Kamniku. Otroci so že nestrpno čakali svoje starše, ki so jih pričakali pred gasilskim domom.

Tako otroci, kot tudi mentorja smo si nabrali novih moči za nadalnje delo pri mladini, predvsem pa se zabavali in skupaj preživeli nekaj počitniških dni.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...