fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina 25.4.2015 Tekmovanje v gasilski orientaciji za mladino

25.4.2015 Tekmovanje v gasilski orientaciji za mladino

WP 20150425 12 51 56 ProV soboto, 25. aprila 2015, je v Tunjicah potekalo tekmovanje v gasilski orientaciji. Naše društvo je na tekmovanju sodelovalo s petimi ekipami, od tega sta bili dve ekipi mladincev ter dve ekipi pionirjev in ena ekipa pionirk. Ena izmed ekip mladincev je bila mešana.

 

 

 

Zjutraj smo se najprej zbrali pred gasilnim domom in še zadnjič preverili znanje svojih tekmovalcev. Pionirji so morali na tekmovanju pokazati znanje orientiranja s pomočjo topografske karte, poznavanja topografskih znakov in uporabo kompasa. Ena izmed točk na poti je bila vezanje vozlov. Na koncu pa so izvedli še vajo z vedrovko. Zaradi varnosti smo jih med tekom spremljali mentorji in jih po potrebi tudi usmerjali.

Mladinci in mladinke so se na daljšo pot odpravili sami. Imeli so več nalog, med njimi hitrostno povijanje 15 meterske C cevi, spenjanje cevi na trojak in navezavo vozlov. Prav tako so se morali orientirati po topografski karti ter na kontrolni točki pokazati z uporabo kompasa vse štiri strani neba.

Pionirji so na tekmovanju dosegli 6. ter 15. mesto, pionirke 8. mesto ter mladinci 9. in 17. mesto.

Tekmovanja se je iz našega društva udeležilo 15 otrok ter 8 mentorjev. Tako otroci kot tudi mentorji smo preživeli lepo sobotno dopoldne, predvsem spremljevalci pionirjev pa so se tudi razgibali.

imageimageimageimageimageimage

 

 

scroll back to top
 
Nazaj...