fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina Kviz gasilske mladine 2015

Kviz gasilske mladine 2015

DSCN5181Tudi letos je v prostorih našega društva potekal kviz gasilske mladine GZ Kamnik in GZ Komenda. V petek, 6.3.2015, se ga je udeležilo 27 ekip iz GZ Kamnik ter 7 ekip iz GZ Komenda.Tekmovalo je 14 pionirskih ter 20 mladinskih ekip. Vsako ekipo so sestavljali 3 člani. Tekmovanje je deljeno na praktični ter teoretični del.

 

 

 

Pri teoretičnem delu so odgovarjali na splošna vprašanja o gasilstvu, zgodovini gasilstva ter o požarni preventivi. Znanje gasilske terminologije pa se je preverjalo z nalogo od 5 proti 0. Teoretični del je potekal v predavalnici PGD Kamnik.

Praktični del se je izvedel v garaži, kjer so tako ekipe pionirjev kot mladincev pokazale spretnost pri vezanju vozlov, ki jim bodo tudi kasneje v gasilstvu pomagali pri delu. Drugi del praktičnega preverjanja je bil ločen za pionirje in mladince. Pionirji so morali prikazati poznavanje gasilskega orodja z izbiro ustreznih parov orodij, starejši pa speti cevi na trojak ter pravilno izbrati gasilnik glede na vrsto požara. Seveda so morali tudi poznati gasilsko orodje.

Na tekmovanju je naša ekipa pionirjev zasedla odlično 3. mesto in tako napredujejo na regijski kviz. Tudi ostale ekipe so se na kvizu dobro izkazale.

Seveda pa se že aktivno z mladino pripravljamo na druga tekmovanja.

Kviza ne bi mogli izpeljati brez pomoči sodnikov ter drugih, ki so pomagali pri izvedbi kviza.

imageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...