fp-tekmovanja

Začetna stran Operativa Tekmovanja 30.8.2014 11. srečanje in tekmovanje gasilskih veteranov GZ Kamnik v Šmartnem v Tuhinju

30.8.2014 11. srečanje in tekmovanje gasilskih veteranov GZ Kamnik v Šmartnem v Tuhinju

unnamedKomisija za gasilske veterane je v okviru Gasilske zveze Kamnik danes popoldne organizirala že 11. srečanje in tekmovanje gasilskih veteranov, ki je potekalo na igrišču pri gasilskem domu Šmartno v Tuhinju. Iz našega društva so se dogodka udeležili sledeči veterani: Koželj Anton, Berlec Jože, Kladnik Marjan, Pirš Janez in Pestotnik Valentin. Repanšek Janez je bil v vlogi sodnika. Naši veterani so v konkurenci 17 ekip zasedli odlično 5. mesto, med posamezniki pa je Koželj delil nehvaležno, vendar vseeno odlično 4. mesto.

 

Pred začetkom tekmovanja je vse prisotne pozdravil predsednik gasilskega društva Šmartno v Tuhinju tov. Igor Žavbi. Zbrane veterane ter druge gasilke in gasilce ter ostale navzoče so pozdravili tudi predsednica KS Šmartno v Tuhinju Tatjana Cevc Drolc, predsednik komisije za veterane v okviru regije Ljubljana III tov. Ivan Vidic ter najstarejši veteran, častni poveljnik in častni občan, tov. Jože Berlec.

Prisotne je nagovoril župan občine Kamnik, Marjan Šarec, ki je  vse zbrane lepo pozdravil, še posebej pa vse prisotne veterane ki so dolga leta  vztrajali v gasilskih vrstah, spremljali dogajanje in napredek gasilstva, tehniko, in vse ostalo. Med drugim je poudaril, da so gasilski veterani  s svojim prostovoljnim delom in pomočjo človeku ob kakršnikoli nesreči, ustvarjali zgodovino gasilske organizacije. S svojimi izkušnjami in znanjem imajo posebno  mesto v tej organizaciji, še posebej značilno je, da si v gasilskih vrstah podajajo roke številne generacije gasilcev.  Zato je še kako pomembno, da svoje bogato znanje in izkušnje prenašajo na mlajše generacije.

Srečanje in tekmovanje je potekalo  na igrišču  pri gasilskem domu v Šmartnem v Tuhinju. V okviru srečanja je v drugem delu prireditve  potekalo tekmovanje.

Pred pričetkom tekmovanja je potekala primopredaja veteranskega prapora med PGD Tunjice in PGD Šmartno v Tuhinju. Sledilo je  tekmovanje ekip (trojk) v gasilsko športnih disciplinah, nato pa še tekmovanje posameznikov.

Da so gasilski veterani in veteranke še vrli gasilci so pokazali v naslednjih šestih gasilsko-športnih igrah:

športne igre:

1.         zbijanje piramide

2.         metanje puščic v pikado

3.         metanje 10 krogov na pritrjeni ročnik

gasilske igre:

1.         metanje vezalne vrvice v krog

2.         metanje C cevi

3.         zbijanje tarče z vedrovko

Pri vsakem tekmovalnem delu je potrebno prešteti točke. Srečanja se je skupaj udeležilo okoli 90 tekmovalcev.

Po končanem tekmovalnem delu so si izmenjali še izkušnje in se v sproščenem vzdušju poklepetali o preteklem delu, intervencijah in bogatih gasilskih izkušnjah…

imageimageimageimageimageimageimage

 

scroll back to top
Zadnjič posodobljeno Ponedeljek, 21 September 2015 18:18
 
Nazaj...