fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki 5.7.2014 »Gasilke dajmo, skupaj na 6. pohod se podajmo!«

5.7.2014 »Gasilke dajmo, skupaj na 6. pohod se podajmo!«

IMG 0113Tako se je glasil letošnji slogan tradicionalnega pohoda, ki ga članice GZ Kamnik organizirajo za gasilke Gasilske zveze Slovenije. Tako se je 5. julija na Menino planino odpravilo kar 232 pohodnikov, med gasilkami je bilo namreč tudi nekaj spremljevalcev in otrok. Druščina je bila res pisana, tako lokacijsko, kot tudi starostno, saj je najmlajša udeleženka štela 19 mesecev, najstarejša pa 79 let.

 

Read More


Pred odhodom z Bibe planine, so najprej okušalne brbončice prisotnih uživale ob raznovrstnem pecivu, ki so ga napekle gasilke GZ Kamnik, nato pa je vsak dobil plastenko z vodo ter nekoliko prirejeno pesem Gremo na Menino, ki smo jo do konca pohoda že vsi znali.

Za strumnejši korak je poskrbel Karel Kutnar, ki je vso pot neumorno igral na harmoniko. Dolga kolona se je vila proti Oltarni peči in dalje proti Šavnicam. Tu je izredno lep razgled, v vse smeri in gasilke so bo pomoči razgledne plošče iskale bližnje in daljne vrhove. Pot smo nadaljevali proti Menini planini. Ker je bila ta dan na Menini spominska komemoracija, smo ob kapelici našli dovolj prostora za daljši postanek. Na veliko veselje, nas je prišel pozdravit župan občine Kamnik, gospod Marjan Šarec. S humorno obarvanim govorom je nasmejal prisotne ter se še nekaj časa zadržal v naši družbi. 

Pot smo nadaljevali do podorne jame Jespa. Tu je Uroš Resnik skrbno pripravil vrvno ograjo in tako poskrbel za varen spust in povratek vseh tistih, ki so si želeli jamo pobliže ogledati. Pri varovanju sta mu pomagala še Bojan Kramar in Janez Prašnikar. Tisti, ki se za ogled niso odločili, so poslušali legendo o zakladu v jami ter počakali, da je bila vsa skupina pripravljena za pot proti razglednemu stolpu Vivodnik. Čeprav je bil dan sončen, je tu in tam prijetno zapihalo, tako, da nam ni bilo prehudo vroče. Kot vedno, nismo ničesar prepuščali naključju. Jani Vavpetič je bil z vozilom, v katerem smo imeli vodo pa seveda vse za prvo pomoč vključno z avtomatskim defibrilatorjem, ves čas nekje v bližini. Tako je tudi gospa, ki je imela bergle, videla večji del Menine planine, prikupni deklici Špela in Ula pa sta se verjetno prvič peljali v pravem poveljniškem vozilu.

Ob povratku na Bibo planino so pohodnike čakale štajerske prijateljice gasilke, ki so pripeljale okusen golaž in domač kruh. Po zadovoljitvi hedonskih potreb tudi ob raznovrstnem pecivu, smo poskrbeli za presenečenje, pri čemer je pomagal Milan Kregar, ki je iz doline urgentno pripeljal torto.  Ula je namreč ravno ta dan praznovala šesti rojstni dan, kar smo izvedeli med pohodom. Vsi skupaj smo ji zapeli »Vse najboljše« ter jo razveselili s čokoladno torto.

Čas takrat, ko je prijetno, hitro beži in po nekaj gasilskih igrah so se začele gasilke poslavljati, saj je nekatere čakala še dolga pot domov.

Pred odhodom je Minka Kramar Pestotnik poskrbela, da je vsaka gasilka dobila copate z logotipom, moške pa smo »osrečili« s predpasnikom.

Le še stisk rok in obljuba, da se prihodnje leto spet vidimo in kolona rdečih gasilskih vozil se je začela spuščati v dolino. Na planini je zavladala tišina…

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage


scroll back to top
 
Nazaj...