fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina Letovanje Savudrija 2014

Letovanje Savudrija 2014

10564901 10202556562976320 1166012401 nTudi letos se je 10 otrok iz našega društva udeležilo vsakoletnega poletnega letovanja mladine gasilskih društev iz GZ Kamnik in GZ Komenda. Letovali so v Savudriji med  1.7. in 7.7.

 

 

 

V torek, 1.7.2014 smo se mentorica Lara in deset otrok odpravili na vsakoletno letovanje v Savudrijo. Zjutraj smo se ob pol osmih zbrali pred gasilskim domom, pred starši še zadnjič obljubili, da bomo pridni, se od njih poslovili in odhiteli na avtobus.

V Savudrijo smo prispeli okoli enajste ure, se razporedili po sobah in se odpravili na kosilo. Po kosilu smo imeli nekaj počitka potem pa hitro prvi skok v morje. Zvečer smo bili sicer malo utrujeni od dolge vožnje, a smo se vseeno odpravili na sprehod po Savudrji, kjer smo opazovali tudi zahajanje sonca. 

Naslednji dan, torej v sredo, smo pozajtrkovali in se odpravili na plažo, kjer smo v vodi vsi skupaj zelo uživali. Po kosilu in krajšem počitku smo se zopet vrnili na plažo, se nastavljali sončnim žarkom in uživali od plavanju. Zvečer, ko smo povečerjali in so se naši želodčki že malo odpočili smo se pomerili v igri Med dvema ognjema, kjer je naša ekipa v drugem krogu izgubila, a vseeno smo si po tekmah privoščili sladoled.

Tretji dan sta se mentorja zamenjala, kar pa otrok ni motilo. Tisti dan, je zvečer potekalo tudi tekmovanje v odbojki. Večkrat so se otroci v igri pomerili tudi proti mentorjem.

Naslednji dnevi so minevali hitro in po ustaljenem urniku. Najprej zajtrk in nato kopanje, po kosilu krajši počitek, tako za otroke kot mentorje, ob pol treh popoldne ponovno kopanje in večerja, zvečer pa  različne igre. Mladina se je tako pomerila v balinčkanju, nogometu, med dvema ognjema.

Otroci so se najbolj razveselili kopanja. Tako so se večji zaposlili z različnimi vodnimi igrami na mivki, malo mlajši pa pri pomolu. Vsi skupaj pa smo odšli na mivko, kjer so se otroci najbolj zabavali v tunkanju  mentorjev.

V petek smo se odpravili v Umag, ter tam obiskali stojnice, ki so jih otroci kar stežka zapustili. Odšli smo tudi na krajši sprehod po mestu ter si privoščili sladoled.

Zadnji dan pa so sledile igre brez meja.  Tekmovali so v prenašanju vode, spretnostmi z vodnimi balončki in hitremu oblačenju gasilske uniforme. Cel teden pa smo mentorji, tako kot otroci najtežje pričakovali krst. Pri tem so imeli največjo vlogo otroci, ki so nove mentorje krstili z obmetavanjem z vodnimi balončki. Po igrah pa smo še zadnjič skočili v morje na tako imenovano nočno kopanje.

V ponedeljek zjutraj smo skupaj z ostalimi društvi naredili gasilsko fotografijo in se nato odpravili proti domu.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Zapisala: mentorja Lara in Žan

scroll back to top
 
Nazaj...