fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina 7.6.2014 Občinsko gasilsko tekmovanje za mladino

7.6.2014 Občinsko gasilsko tekmovanje za mladino

 DSC2028V soboto, 7.6.2014, je v Kamniku pri Kulturnem domu Kamnik potekalo gasilsko tekmovanje za mladince in pionirje ter starejše gasilce GZ Kamnik in GZ Komenda.

 

 

 

Tekmovanja so se iz našega društva udeležile tri desetine - ekipa pionirjev ter mladincev in mladink. Pripravljati so se začeli  že v mesecu aprilu, še prej pa smo se morali mentorji "poučiti" o Hacetovi vaji, ki je bila letos predvidena za tekmovanje. Na vajah smo se zato na začetku še lovili, a proti koncu nam je šlo vse lažje in hitreje. Presenečenje leta  je bila tudi čisto nova ekipa mladink, nekatere izmed njih so v gasilske vrste stopile šele v tem letu. Tako smo morali začeti z osnovami, a so nas kmalu presenetile s svojimi spretnostmi, okretnostjo in močno voljo po čim boljših rezultatih. Tudi ekipa mladincev je dobila nekaj novih članov, a so jim že uigrani sotovariši takoj priskočili na pomoč s svojim znanjem. Srečevali smo se ob petkih, čez počitnice skoraj vsak dan, poti koncu pa večkrat tedensko. Tako jim je vaja prešla v kri in rezultati so bili vse boljši. Prav tako pa je bila okrepljena ekipa mentorjev, s tem pa smo omogočili hkratno izvajanje vaj. Medtem, ko je ena ekipa izvajala "mokro vajo", jih je druga opazovala ali ponavljala vprašanja za teoretični del tekmovanja.

Na dan tekmovanja smo se zbrali pred gasilnim domom že v zgodnjih jutranjih urah in še zadnjič predelali vprašanja. Čeprav je bilo vroče vreme pa je bilo tekmovalcem vroče tudi zaradi vprašanj, ki so jim delali preglavice. Ko sta obe ekipi izvedli Hacetovo vajo, se preizkusili v kvizu in korakanju, je bilo videti, da so si nekako oddahnili. A kot se je izkazalo so se pri tem najbolje odrezali, pri vajah pa so jih sekund stale drobne napake, ki jih sodniki poimenujejo (tiste ki se jih odvadiš skozi mnogo vaj). A vseeno se zaradi tega niso preveč obremenjevali, mentorji pa smo jih vseeno pohvalili. Še posebno zaradi tega, ker je bilo to za določene izmed njih prvič. Do razglasitve smo skupaj s pionirji počakali v parku, ter se zamotili z različnimi pogovori ali počitkom v senci, najmlajšim pa je ostalo dovolj energije tudi za lovljenje.

Nestrpno smo stali v postroju in čakali na razglasitev. Želja vseh je bila seveda, da bi osvojili čim boljša mesta, še posebej zaradi prihoda predsednika Gasilske zveze Slovenije Jošta Jakše, ki je tistim prvim podelil pokale in se z njimi veselil uspeha. Zadnji vendarle nismo bili, saj so mladinke osvojile 6. mesto, mladinci z 12., pionirji pa 15.

Po tekmovanju smo se zbrali v gasilnem domu, se po napornem dopoldnevu okrepčali s picami nato pa se ohladili s špricanjem. Čeprav smo bili vsi mokri nas to ni motilo, saj smo preživeli prečudovit dan.

Po besedah, ki pa so nam jih zaupali tekmovalci nam drugo leto prva mesta ne uidejo, saj so dobili nov zagon.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...