Začetna stran Operativa Izobraževanje 31.5.2014 Izobraževanje "Prometne nesreče"

31.5.2014 Izobraževanje "Prometne nesreče"

Tehnična sobota  06Danes smo na deponiji gradbenega podjetja Žurbi team na Duplici izvedli interno usposabljanje na tematiko posredovanja pri prometnih nesrečah. Sklopa vaj, pri katerih smo uporabili dva odsluženi vozili, se je udeležilo okoli 20 članov operativne enote našega društva.

 

 

 

"Tehnično soboto" smo pričeli s teoretičnim pregledom osnovnih postopkov pri prometnih nesrečah. Kljub splošnemu trendu zmanjševanja števila prometnih nesreč, v našem društvu v zadnjih letih beležimo povečevanje tovrstnih posredovanj - v letošnjem letu smo posredovali že pri 21 prometnih nesrečah.

Po splošnem pregledu postopkov je sledil sklop več vaj. Vsak sklop smo najprej obdelali teoretično, zatem pa še praktično. Največji poudarek smo dali stabilizaciji vozil v različnih situacijah: vozilo na kolesih, na boku in na strehi ter pravilnim postopkom izdelave odprtin za reševanje ukleščenih oseb. Posebno pozornost smo namenili tudi dvigovanju vozil s pomočjo dvižnih blazin in razpirala. Po skoraj petih urah vaj smo preizkusili še Hi-Press sistem za gašenje, kateri se nahaja v večjem tehničnem vozilu. Srednje razvit požar na vozilu smo pogasili brez večjih težav z manjšim sistemom, saj imamo v vozilu dva: manjšega in večjega.

Kot presenečenje za naše pripravnike, ki so prejšnji mesec uspešno zaključili nadaljevalni tečaj, pa smo pripravili vajo gašenja polno razvitega požara na vozilu s pomočjo gasilske avtocisterne GVC 16/25, med skupinskim slikanjem pa jih je doletel še moker krst.

Ob koncu se iskreno zahvaljujemo podjetju Žurbi team, ki je odstopilo prostor na svoji deponiji, ter podjetju Avtoelektrika Cvirn, ki nam je zagotovilo dve odsluženi vozili ter prevoz na vaje in iz vaj. Z obema podjetjema si nadejamo nadaljnjih dobrih odnosov tako na intervencijah kot tudi pri neinterventnih dogodkih.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top