Začetna stran Operativa Izobraževanje 3.6.2014 Gasilska vaja v CIRIUS-u

3.6.2014 Gasilska vaja v CIRIUS-u

IMG 3187Danes smo v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik (CIRIUS) izvedli gasilsko vajo. Predpostavka vaje je bila, da je prišlo v centru do požara, pri čemer je bila, poleg gašenja požara in preiskave prostorov, potrebna tudi evakuacija oseb. Izvedli smo tako horizontalno evakuacijo (premik oseb v nadstropju v drug požarni sektor) kot tudi vertikalno (reševanje oseb s pomočjo avtolestve).

 

 

Na vaji smo sodelovali s petmi vozili: poveljniškim vozilom, logističnim vozilom, gasilsko avtocisterno, gasilsko avtolestvijo ter vozilom za prevoz gasilskih sredstev. Zaradi specifike objekta in števila ter potreb varovancev, smo na vajo povabili tudi PGD Duplica in PGD Šmarca, ki so se odzvali z dvema avtocisternama in vozilom za prevoz moštva. Na vaji je skupaj sodelovalo 46 gasilcev. 

V naslednjem tednu bo sledila analiza vaje ter podroben ogled objekta, saj so dobra seznanjenost z objektom, organizacijo dela in sodelovanje z zaposlenimi ključni dejavniki do uspeha v primeru morebitne intervencije.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

scroll back to top