fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki 3.5.2014 Poroka Maje in Gregorja

3.5.2014 Poroka Maje in Gregorja

PGD Kamnik poroka 01Prvo majsko soboto smo gasilci PGD Kamnik v zakonski stan pospremili našega člana Gregorja Janežiča in njegovo izvoljenko Majo. Kot se spodobi med gasilskimi tovariši, smo mu zadnje ure samskega stanu trdno stali ob strani ter mu pomagali pri premagovanju še zadnjih preprek (v mislih imamo seveda "šrango") pred vstopom v zakon.

 

 

Zjutraj smo se zbrali pri Gregorju doma, kamor so prišli tudi njegovi poklicni kolegi iz Gasilske brigade Ljubljana. Pripeljali so se s starodobno gasilsko avtolestvijo Magirus M 40L, ki je bila izdelana leta 1934. Omenjeno vozilo je tekom sobotnega dneva poželo veliko zanimanja, saj je vozilo še vedno vozno v cesten prometu.

Po dobrodošlici smo se odpravili do Komende, kjer je bila doma Maja. Gregor je z manjšo pomočjo gasilskih tovarišev odlično opravil z nalogami na šrangi in svojo bodočo ženo popeljal nazaj proti Kamniku, kjer so bodoča mladoporočenca in svate na mostu čez Kamniško Bistrico pričakali curki iz osmih cevovodov ob spremljavi siren iz gasilskih vozil. Glede na zbrano množico mimoidočih je bila predstava prava paša za oči.

Po opravljenem obredu v cerkvi pa je Majo in Gregorja čakalo še zadnje presenečenje. Po krstu z rižem sta se podala v košaro naše avtolestve ter se ob aplavzu in sirenah dvignila nad svate ter starodavno mestno ulico Šutno. Kot nam je zaupala Maja, je bil pogled na zbrano množico in okolico izjemen.

Maja in Gregor, srečno v zakonski zvezi!

Gasilke in gasilci PGD Kamnik

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...