fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki 4.5.2014 Florjanova maša v Kamniku

4.5.2014 Florjanova maša v Kamniku

PGD Kamnik maša 13Na god svetega Florjana, to je 4. maja, smo se kamniški gasilci, skupaj s poveljnikom Civilne zaščite občine Kamnik, že tradicionalno zbrali v cerkvi Marijinega brezmadežnega spočetja na Šutni v Kamniku ter se udeležili svete maše.

 Najprej nas je pred cerkvijo z dobrodošlico pozdravil gospod župnik Dular ter nas v ešalonu, skupaj s članskim in mladinskim praporom, pospremil v cerkev. V svoji pridigi je orisal življenje mučenca in zavetnika gasilcev svetega Florjana ter se zahvalil za vsa posredovanja in pomoč ljudem v stiski, pri čemer je še posebno izpostavil nedavno večdnevno intervencijo zaradi žledoloma. Hkrati smo se spomnili tudi na vse pokojne tovariše in prosili za naše varno delo v prihodnje.

Ob koncu smo se župniku zahvalil za lepo opravljen obred ter odšli v gasilski dom, kjer smo imeli redno, t.i. prvo nedeljsko usposabljanje. Glede na pričakovano lepše vreme v prihodnjih mesecih, vljudno vabimo vse zainteresirane, da si ogledate naš dom ter opremo vsako prvo nedeljo v mesecu ob 10.00 uri.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...