fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki 25.8.2012 Slavnostna parada in proslava ob 130. letnici delovanja

25.8.2012 Slavnostna parada in proslava ob 130. letnici delovanja

PGD Kamnik proslava 130 let 08Danes popoldne smo z gasilsko parado od Glavnega trga do Doma kulture slovesno obeležili 130 let delovanja našega društva. Po koncu parade se je slovesnost nadaljevala z akademijo v Domu kulture, katero so s svojim obiskom počastili mnogi visoki gostje.

 

 

 

Na slovesnosti so bili med številnimi predstavniki gasilskih društev iz občine Kamnik in sosednjih občin ter prijateljskega PGD Vinica navzoči tudi poveljnik Gasilske zveze Slovenije Matjaž Klarič, namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Branko Dervodel, predsednik GZ Kamnik Marjan Semprimožnik ter poveljnik GZ Kamnik Janez Repanšek. Od višjih političnih predstavnikov pa so bili navzoči kamniški župan Marjan Šarec in poslanec DZ mag. Matej Tonin (oba sicer gasilca)  ter kamniška podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar.

V imenu PGD Kamnik je zbrane najprej pozdravila predsednica PGD Kamnik Simona Oblak Zorko, osrednji nagovor s kratkim orisom zgodovine društva ter sodobnimi izzivi je imel poveljnik PGD Kamnik Jože Oblak, o pomenu PGD Kamnik in gasilstva nasploh pa sta spregovorila tudi kamniški župan Marjan Šarec in poveljnik Gasilske zveze Slovenije Matjaž Klarič.

Slovesnost je vključevala tudi podelitev priznanj vsem članom PGD Kamnik, ki so bili aktivni pri delu društva v zadnjem obdobju, veteranom ter podelitev priznanj posameznikom in organizacijam, s katerimi PGD Kamnik sodeluje ali pa mu pomagajo pri uspešnejšem delu.

Predsednici Simoni Oblak Zorko pa  je namestnik generalnega direktorja URSZR Branko Dervodela podelil tudi posebno plaketo CZ ob 130-letnici delovanja PGD Kamnik.

Ob 130 letnici delovanja smo izdali tudi posebno knjižico z naslovom 130 let PGD Kamnik, ki zgoščeno prikazuje zadnjih 5 let delovanja PGD Kamnik.

Vsem gostom se iskreno zahvaljujemo za njihov obisk in počastitev našega visokega jubileja. Posebna zahvala gre tudi gasilcem iz PGD Šmarca, ki so pomagali pri izvedbi parade.

VIDEO REPORTAŽA O DOGODKU (avtor: Damjan Hančič, www.kamnican.si)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

GALERIJA KAMNICAN.SI

scroll back to top
 
Nazaj...