Začetna stran Operativa Izobraževanje Izobraževanje za vodenje večjih intervencij

Izobraževanje za vodenje večjih intervencij

PGD Kamnik vodenje intervencij 17V mesecu aprilu je v prostorih našega društva potekal tečaj za vodenje intervencij za slušatelje iz gasilske regije Ljubljana III, katerega se je skupaj udeležilo okoli 30 slušateljev. Iz našega društva se je tečaja udeležilo 8 članic in članov, kot zunanja opazovalca pa sta bila prisotna tudi predsednica Simona Oblak in poveljnik CZ Kamnik mag. Matjaž Srša.

Tečaj je bil razdeljen v dva sklopa: teoretični in praktični. Pri praktičnem delu so slušatelji poslušali tematike s področja organiziranja poveljniškega in sprejemnega mesta, osebnosti, vloge, odgovornosti in nalog vodje intervencije, vodje načrtovanja, vodje logistike in vodje operativnih nalog, organiziranja dela z velikim številom enot, komunikacije z javnostmi, topografije ter samih taktičnih postopkov pri vodenju intervencij ob velikih nesrečah. V okviru praktičnega dela pa so bile slušateljem dodeljene posamezne vloge, kjer se je preverjalo njihovo pridobljeno teoretično znanje v primeru sledečih intervencij: neurje, velik požar objekta ter požar v naravi. Med samimi simulacijami so inštruktorji nadzorovali delo ter ga po potrebi tudi zaustavili ter izvedli hitro diskusijo, kje se pojavljajo napake, po koncu posamezne simulacije pa je sledila tudi temeljita analiza opravljenega dela po posameznih funkcijah.

Tečaj so vodili sledeči predavatelji in inštruktorji: Simona Oblak, Matjaž Klarič, Jože Oblak, Rajko Jazbec, Primož Bajec, Darko Muhič, Jure Dolinar in Mitja Šantelj.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

scroll back to top