fp-mladina

Začetna stran Operativa Mladina 16.3.2012 Kviz gasilske mladine

16.3.2012 Kviz gasilske mladine

PGD Kamnik kviz 2012 03V prostorih našega društva je potekal kviz gasilske mladine iz GZ Kamnik in GZ Komenda. Tekmovanja se je udeležilo 19 ekip iz GZ Kamnik ter 6 ekip iz GZ Komenda.

 

 

 

Mladi gasilci so tekmovali v pionirski in v mladinski konkurenci, ločeno dekleta in fantje. Vsako ekipo so sestavljali 3 člani. V obeh kategorijah so morali člani pokazati znanje o gasilstvu tako z vidika teorije kot tudi z vidika prakse. Pri teoretičnem delu so odgovarjali na splošna vprašanja o gasilstvu, zgodovini gasilstva ter o požarni preventivi. Znanje gasilske terminologije pa se je ocenjevalo po sistemu "Malih sivih celic" s točkovanjem od 5 proti 0.

Pri praktičnem delu so morale edipe pokazati spretnosti pri vezanju vozlov, ki so v gasilstvu velikokrat v uporabi, zato je pravilno, da že mlade gasilce poučimo o njihovi uporabnosti ter pravilnem vezanju. Drugi del praktičnega preverjanje je bil ločen za pionirje in mladince. Pionirji so morali prikazati poznavanje gasilskega orodja z izbiro ustreznih parov orodij, ki se uporabljajo skupaj, oziroma oznak gasilcev v desetini, medtem ko so morali starejši prikazati spretnosti pri spenjanju cevi na »trojak«, pravilni izbiri gasilnika glede na vrsto požara ter poznavanju gasilskega orodja.

Na tekmovanju je nastopila v kategoriji mladincev tudi naša ekipa (Lucija Blažej, Vid Osolnik, David Jeras), ki je med 15 ekipami zasedla odlično 6. mesto.

Rezultati kviza

V soboto, 31.3.2012, bo v Kamniku potekal regijski kviz mladine gasilske regije Ljubljana III.

Pri organizaciji in izvedbi kviza je sodelovalo 12 gasilk in gasilcev našega društva.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

scroll back to top
 
Nazaj...