Začetna stran

9.1.2018 Slavnostna podelitev listin o napredovanjih v čine

2018 01 10 19 00 28 PhotosNa Brdu pri Kranju je v organizaciji Gasilske zveze Slovenije potekala slovesna podelitev listin o napredovanjih v čine visoki gasilski častnik, višji gasilski častnik in gasilski častnik. Slovesnosti sta se udeležila tudi dva operativna člana našega društva in sicer Blaž Galjot in Mitja Kemperle, ki sta napredovala v čin višji gasilski častnik.

 

 

V minulem letu se je – prvič po novih učnih programih – usposobilo preko 2700 prostovoljnih gasilcev. Na novo je v gasilskih vrstah 138 gasilskih častnikov, 26 višjih gasilskih častnikov in 5 visokih gasilskih častnikov. Vsem kandidatom, ki so bili v čine imenovani na podlagi opravljenih tečajev v letu 2017, sta Janko Cerkvenik in Franci Petek, v. d. predsednika in poveljnik Gasilske zveze Slovenije, slovesno izročila listine.

Na prireditvi so bili prisotni tudi Darko Muhič, namestnik poveljnika Gasilske zveze Slovenije, Milan Antolin in Jože Derlink, podpredsednika Gasilske zveze Slovenije, Iztok Zajc, podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije, Milan Dubravc, poveljnik Gorenjske regije ter podpredsednik CTIF, člani Komisije za izobraževanje in usposabljanje pri Gasilski zvezi Slovenije, več regijskih poveljnikov in predstavnikov gasilskih zvez ter drugi gostje.

Vir: delno povzeto po gasilec.net

imageimage

scroll back to top