fp-dogodki

Začetna stran Operativa Ostali dogodki Jože Berlec - 80 let staža v gasilskih vrstah

Jože Berlec - 80 let staža v gasilskih vrstah

2017 09 19 13 20 39 Župan Marjan Šarec čestital gospodu Jožefu Berlecu za 80 let članstva v PGD KamnČlan našega društva, častni poveljnik Gasilske zveze Kamnik in častni občan občine Kamnik Jože Berlec starejši, je v ponedeljek, 11. septembra, sprejel delegacijo, ki ga je obiskala, z namenom, počastiti njegov visoki jubilej - 80 letnico staža v gasilski organizaciji. Komisiji za veterane in Komisije za gasilsko zgodovino se je pridruži tudi župan Občine Kamnik gospod Marjan Šarec in tako dodal še dodatno težo pomembnemu k počastitvi.

 

Kljub starosti 98 let, je Jože še zelo bistrega duha in v pogovoru je nizal spomine tako doživeto, da smo si zlahka predstavljali, kako je bilo, marsikateri spomin nam je pa tudi skupen.

Jože je v gasilske vrste vstopil z 18 leti, saj je bila takrat takšna zakonodaja. Danes pa se lahko h gasilcem vpišejo že sedem letniki.

Na vprašanje župana, kaj je bilo najbolj naporno v njegovem gasilskem delovanju je gladko odgovoril, da večletna papirna bitka z državnimi veljaki za lokacijo novih prostorov, ki naj bi jih uporabljali gasilci in Policija (takrat Milica). Lokacijo so večkrat spremenili. Po Berlečevih besedah je bila velika sreča, da takrat Milica ni imela sredstev za gradnjo, tako je kompletni doma in parcela ostala Gasilskemu društvu Kamnik, ki je bila prestavljena večkrat -delitev stanovanj in lokacije z tedanjo Milico.

Nekaj besed smo namenili tudi letošnjim olimpijskim igram in tu nam je marsikaj pojasnil sin Joško, ki je v samem vrhu organizacijskega sistema gasilskih olimpijskih iger.

Slavljenec Jože Berlec se nam je lepo zahvalil za prijeten obisk ob stisku rok pa smo mu zaželeli, da se zopet vidimo za njegovih 99 let.

Anton Koželj, vodja veteranov PGD Kamnik

imageimageimageimage

Vir fotografije: Občina Kamnik

scroll back to top
 
Nazaj...